Polonya sığınak envanterini çıkartıyor

Polonya'nın, acil bir durumda halkın kullanımına hazır olmalarını sağlamak için ülkedeki sığınakların envanterini çıkarmaya başladığı duyuruldu.
Ersin Küçükbarak
|
11 Ekim 2022, Salı - 09:36
Polonya sığınak envanterini çıkartıyor

Polonya basınında çıkan haberlere göre, tahminen 62 bin “sığınma yerinin” teftişleri ilçe itfaiyeleri tarafından yürütülüyor. İncelemede, her bir sığınağın uygun şekilde donatılıp donatılmadığını ve kullanıma uygun olup olmadığı değerlendirecek.

Bu çalışma Rusya’nın Kiev’e bomba yağdırdığı döneme denk gelse de , Polonya İçişleri ve İdare Bakan Yardımcısı Maciej Wasik Polonyalıların tehlikede olmadığını vurguladı.

“En karanlık senaryolara hazırlanıyoruz”

Wasik , "NATO'dayız, Avrupa Birliği'nin bir parçasıyız. Ukrayna'yı güçlü bir şekilde desteklesek de bu savaşta yer almıyoruz, ancak Polonya güvenli bir ülke. En karanlık senaryolara hazırlanıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Gerçekleşme ihtimalleri çok düşük olsa da biz onlar için hazırız." dedi.

Ülkenin 62 bin sivil sığınağının, Polonya nüfusunun yalnızca yaklaşık yüzde 3.4'üne eşdeğer olan yaklaşık 1,3 milyon kişiye ev sahipliği yapabileceği belirtiliyor..

http://www.ankaramasasi.com/haber/1827437/polonya-siginak-envanterini-cikartiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.