Akşener, "Talimat veriyorum, yolsuzlukla mücadele yasa teklifini Meclis'e getireceksiniz"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Yolsuzlukla mücadele konusuna değinen Akşener, "Milletvekillerimize talimat veriyorum, yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerimizi Meclis'e getireceksiniz" diye seslendi.
Onur Çetinkaya
|
12 Ekim 2022, Çarşamba - 10:49
Akşener, "Talimat veriyorum, yolsuzlukla mücadele yasa teklifini Meclis'e getireceksiniz"

İYİ Parti lideri Akşener, Tütkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Sözlerinde iktidarı eleştiren Akşener,  Herkes gönlünü ferah tutsun, İYİ Parti iktidarına bir hafta daha yaklaştık diye konuştu.

Rüşvet var, yolsuzluk var, yoksulluk var ama bir şey daha var; 20 yıldır senin iktidarın var diye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenen Akşener, "Rüşvet de yoksulluk da yolsuzluk da senin eserin. 20 yılın sonunda böyle bir vaat ayıptır." ifadelerini kullandı.

Vekillere yasa teklifi talimatı 

Yolsuzlukla ilgili çalışmaların yapılacağının altını çizen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında yer alana milletvekillerine yasa teklifi talimatı verdi.

Akşener, "Milletvekillerimize talimat veriyorum, yolsuzlukla mücadele için yasa tekliflerimizi Meclis'e getireceksiniz.Teklifimize evet, deyin, destekleyin; yolsuzluğun üzerine birlikte gidelim. Her hafta bir kanun teklifi verilecek" diye seslendi.

Sözlerine devam eden İYİ Parti lideri,"Sayın Erdoğan, elinde türlü imkan var ama sen hala laf kalabalığı yapıyorsun, senin işin minareye kılıf dikmek değil, minarenin yerinde kalmasını sağlamak. Neymiş, yolsuzluğu engelleyecekmiş, eğer zerre samimiysen biz varız, hodri meydan." şeklinde konuştu.

Yüksek enflasyonu eleştiren Akşener, "Bugün çeyrek bir ekonomist vatandaşımızı pazardan, mutfaktan ve marketten ediyor. Enflasyon canavarı hayatın her alanında bizi boğmaya devam ediyor. Enflasyon fakirleştirir, toplumsal huzuru tehdit eder, verimliliği düşürür dedim. Onlar akılla ve bilimle bağdaşmayan politikalarda ısrar edip ülkemize zaman kaybettirdiler" açıklamasında bulundu.

Dezenformasyon yasası görüşmeleri

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Meclis'te görüşülmeye devam eden Dezenformasyon Yasası'na tepki göstererek, "Dezenformasyona Mücadele adı altında utanç verici sansür yasasının maddeleri teker teker Meclis'ten geçiyor. Bu yasaya el kaldıran vekilleri millete havale ediyorum. Ne yaparsanız yapın bu milleti susturamayacaksınız. Korkuyla, baskıyla, yasaklarla bu ülkeyi yönetemeyeceksiniz"  açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1830349/aksener-talimat-veriyorum-yolsuzlukla-mucadele-yasa-teklifini-meclise-getireceksiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.