Babacan'dan iktidara gaz tepkisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin haftalık basın toplantısında iktidarın 'Karadeniz'de doğal gaz bulduk' çıkışına tepki gösterdi. Babacan,"Yıllar geçti. 6 yıldır aynı türküyü çalıyorlar." diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
12 Ekim 2022, Çarşamba - 15:24
Babacan'dan iktidara gaz tepkisi

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Enflasyon üzerinden AK Parti yönetimine eleştiride bulunan Babacan," TÜİK'in açıkladığı baskılanmış, makyajlanmış rakam yüzde 83 ile son 29 yılın rekoru. TÜFE ile ÜFE arasındaki puan 68 bu tüm zamanların rekoru. Açıklanan enflasyon fiyatlar daha da artacak demek." diye konuştu.

"6 yıldır aynı türküyü çalıyorlar"

"Petrol fiyatları 20 dolardan 100 dolara çıkarken vaktinde enflasyonu nasıl tek haneye düşürdük bunu nasıl başarmış Türkiye? " diye konuşan Babacan, doğal gazla ilgili de atılan adımların yanlış olduğunu söyledi.

Babacan konuşmasına, " Bizim bu Karadeniz'deki doğal gaza ne oldu? Yıllar geçti. 6 yıldır aynı türküyü çalıyorlar. Yıllar önce araştırma gemisinde boy göstermiyor muydu damat? Bizim şu Karadeniz'deki doğal gaz nerede? Karadeniz'deki sadece bir keşif. Keşif ayrıdır kanıtlanmış doğal gaz ayrı şeydir. Farklı yerden sondaj atıp ölçüm yapmak lazım yıllar sürer." diye devam etti.

"Alevi vatandaşlar aklınıza seçime 5 kala mı geliyor ?"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevi vatandaşlarının haklarının  Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanmasına değindi.

Babacan, "Alevi kardeşlerimiz inançlarını, kültürünü nasıl tanımlıyorsa devlette öyle tanımak zorundadır. Onların o özgürlük alanını korumak zorundadır. Evirip çevirip Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlamak çözüm değildir. Hiçbir vatandaşımızın işe girerken, terfi alırken ayrımcılığa uğramasına izin vermeyeceğiz. Seçime 5 kala mı geliyor aklınıza Alevi vatandaşlar. Bunlar tamamen fırsatçılık. Denize düştüler akıllarına gelen her şeyi yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1830821/babacandan-iktidara-gaz-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.