Bu kez de TBMM'de eylem yaptılar! Kınama cezası geldi...

Hakkari Yüksekova'da 9 Ekim Pazar günü, bebek katili terörist elebaşısı Abdullah Öcalan'ın tutukluluğunu protesto etmek için izinsiz gösteri yapan PKK yandaşlarının polise saldırmaları üzerine arbede yaşanmış, orantılı gücün kullanıldığı arbedede HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik'in yaralandığı ileri sürülmüştü. HDP'liler bu kez de TBMM'de eylem yaptı. Eylem sebebiyle HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki'ye kınama cezası verildi.
Büşra Ünal
|
12 Ekim 2022, Çarşamba - 21:12
Bu kez de TBMM'de eylem yaptılar! Kınama cezası geldi...

HDP milletvekilleri, TBMM Genel Kurul kürsüsünde eylem gerçekleştirdi.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Grup önerisi hakkında konuşmak üzere söz aldı.

Tiryaki sözlerini bitirdikten sonra diğer HDP milletvekilleri de Tiryaki’nin yanına gelerek kürsüyü işgal etti.

Milletvekillerinin ellerinde HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik’in fotoğrafları da yer alırken, bunun üzerine TBMM Başkan Vekili Haydar Akar oturuma ara verdi.

Daha sonra Akar, Tiryaki’ye kınama cezası verildiğini açıkladı.

Hakkari Valiliği açıklama yapmıştı

Hakkari Valiliği 09 Ekim Pazar günü Yüksekova ilçesinde, aralarında HDP milletvekillerinin de olduğu PKK terör örgütü yandaşlarının Abdullah Öcalan için yapmak istedikleri yasadışı yürüyüş ile ilgili basın açıklaması yapmıştı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"PKK/KCK terör örgütüne müzahir oluşumlar tarafından 09.10.2022 günü saat 14:00 sıralarında Yüksekova İlçemiz Cengiz Topel caddesi üzerinde Terörist elebaşı Abdullah ÖCALAN'ın tutukluluğunu protesto etmek amacıyla toplanan 27. Dönem HDP Hakkari Milletvekili Sait DEDE, 27. Dönem HDP Iğdır Milletvekili Habip EKSİK, HDP Hakkari İl Başkanı Lokman ÖZDEMİR, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Soreş DİRİ ve beraberlerindeki 45 kişilik grup ile sloganlar atarak yürümeye başlamışlardır.

Bunun üzerine şahıslara yasaklama kararı olduğu ve yapılan eylemin yasadışı olduğu, terörü desteklemeye yönelik bir eylem olduğu yönünde uyarılar yapılmasına rağmen uyarıları dinlemeyerek eyleme devam etmek istemeleri üzerine orantılı bir şekilde güç kullanılarak yasadışı eylem sonlandırılmış ve kalabalık grubun dağılması sağlanmıştır.

Grup içindeki milletvekilleri görevlilerimiz tarafından darp edildiklerine ve aşırı güç kullanıldığına dair algı oluşturmak amacıyla arbede esnasında kendilerini yere atmışlardır. Ardından yaralanma görüntülerini sosyal medya aracılığı ile paylaşmışlardır.

Yasadışı bir şekilde yapılmak istenen bu eyleme katılan şahıslarla ilgili gerekli adli işlemler devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1831145/bu-kez-de-tbmmde-eylem-yaptilar-kinama-cezasi-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.