Ankara'da ‘cin çıkarma’ seansı sonrası ölen kadın için yeni karar

Ankara’da Özge Nur Tekin'in 'cin çıkarma' seansının ardından hayatını kaybetmesiyle ilgili davada mahkeme, ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na yazı yazılmasına karar verdi.
Onur Çetinkaya
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 10:12
Ankara'da ‘cin çıkarma’ seansı sonrası ölen kadın için yeni karar

Olay, Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşandı. 

İddiaya göre,  30 yaşındaki Özge Nur Tekin, kurban kesimi sırasında bayıldığı gerekçesiyle kaldırıldığı Yenimahalle Onkoloji Hastanesi’nde 8 Mart 2021'de hayatını kaybetti.

Genç kadının ölümünün şüpheli bulunması üzerine polis, savcılığa bilgi verdi.

Vücudunda yaralar tespit edildi

Ölü muayene tutanağında, Tekin'in sırt ve kollarında morluklar ile hacamat kesiklerini andıran yaralar tespit edilmesi üzerine savcılıkça soruşturma başlatıldı.

Cin çıkarma seansı düzenlediler

Selçuk Tekin, kendi ailesi ve eşinin ailesine Özge Nur'un davranışlarında değişiklikler ve gariplikler olduğunu söylediğini, annesinin tanıdığı aracılığıyla Kayseri'de bulunan sözde 'cinci hoca' Erdal Kaya'ya ulaşıldığını kaydetti.

Selçuk Tekin, hocanın yönlendirmesi ile 'cin çıkarma' seansı düzenlediklerini ve eşinin sırtına 100 kez oklava ile vurduğunu ardından da hacamat yaptırdıklarını söyledi.

18 yıla kadar hapis istemi

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, 6 kişi hakkında 'kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma' ve 'bu suça iştirak etme' suçlarından 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuksuz sanıklar Sevim Özbaş, Cemal Efe ve Hatun Efe ile avukatları katıldı.

Mahkemede, tutuksuz sanıklar önceki beyanlarını tekrar ederek, beraatlerini istedi.

Adli Tıp'a müzekkere yazılmasına karar verildi

Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Özge Nur Tekin'in ölümünün oklavayla kendisine vurulmasından mı yoksa hacamattan mı veya her ikisinin birleşmesi sonucundan mı kaynaklandığının araştırılmasını istedi.

Maktulün vücudundaki yaralanmaların hangisinin ölüme neden olduğunun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1831410/ankarada-cin-cikarma-seansi-sonrasi-olen-kadin-icin-yeni-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.