Ali Hikmet Akıllı: "İktidarlarını korumak uğruna Ankara halkını cezalandırıyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ak Parti ve MHP gruplarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ortak hareket ederek başkentte su fiyatlarını yarıya indirmelerini samimiyetsizlik olarak niteledi. Akıllı, “Ak Parti’nin bunu yaparak hedeflediği, belediyeler çalışmasın, çalışamasın, yeni yatırım yapmasın, halkın gönlünü kazanamasın, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler başarısız görünsün ve biz bunu seçimde kullanalım mantığı. Bunun hiç başka bir yolu yok. Politik gerekçelerle, sırf kendi iktidarlarını korumak uğruna Ankara halkını cezalandırıyorlar” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 18:12
Ali Hikmet Akıllı: "İktidarlarını korumak uğruna Ankara halkını cezalandırıyorlar”

Ali Hikmet Akıllı, Ankara masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Ankara’da Ak Parti ve MHP oylarıyla su fiyatlarında yüzde 50 indirim kararı alınmasını değerlendiren Akıllı, başkentte bir metreküp suyun maliyetinin 24 lira olduğunu belirtti.

Akıllı, belediyenin bu suyu yarı fiyatına 12 liradan halka ulaştırdığına işaret etti.

Belediye Meclisi’nde su fiyatlarının artışının Üretici Fiyat Endeksi ÜFE’ye göre yapılmasının Ak Parti ve MHP oylarıyla kabul edildiğini hatırlatan Akıllı, şimdi alınan kararın bununla çeliştiğine dikkati çekti.

Akıllı, bunu samimiyetsizlik olarak niteledi.

CHP Ankara İl başkanı Akıllı, Ankara’nın 400 kilometrekarelik geniş bir coğrafyaya dağılan yerleşim noktalarına büyük alt yapı yatırımları götürdüğünü söyledi.

İndirim yapılması halinde ASKİ’nin 2,3 milyar liralık elektrik ve personel harcamasını bile karşılayamaz duruma geleceğini anlatan Akıllı, “Metro kesintilerini 10 katına çıkarmışsınız. Suyu zaten maliyetin yarı fiyatına veriyor daha da yarısına indirmek ASKİ’nin iflası demek” dedi.

 Akıllı, amacın seçim öncesi belediyelerdeki başarısıyla dikkati çeken CHP’nin önünü kesmek olduğunu vurguladı.

Ali Hikmet Akıllı şunları söyledi:

“Mesela biz şimdi ilçelerde örneğin belediyelerin gelir elde edişi, mesela kira alıyor, tabi enflasyonun yükselmesi nedeniyle kiralar da yükseldi. Şimdi biz de ilçe belediyelerinde, yazıktır vatandaşa, esnafa, bu kiraları bedelleri yüksek, indirin bunu diye önergeler verdik. Hadi buyurun, bu ayın başında verildi. Bir sürü yerde gündeme bile almadılar, bırakın oylayıp, reddetmeyi. Yönetimde oldukları hangi büyükşehir belediyesinde ya da şehir belediyesinde yaptılar böyle bir uygulamayı? Yani oralarda uygulamıyorlar mı o kanun hükmünü, su bedellerinin enflasyon oranında artırılması hükümlerini, kendi iktidarda oldukları belediyelerde uygulamıyorlar mı? Maraş’ta verilen önergeyi gündeme bile almadılar değil mi? Hani samimiyetti, hani iyi niyetti, hani vatandaşı düşünmekti. Maraşlıya çok değil de, Ankaralıya mı çok fiyat? Ya da Ankaralıya çokta, Maraşlıya değil mi fiyat fazlalığı. Ak Parti’nin bunu yaparak hedeflediği, belediyeler çalışmasın, çalışamasın, yeni yatırım yapmasın, halkın gönlünü kazanamasın, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler başarısız görünsün ve biz bunu seçimde kullanalım mantığı. Bunun hiç başka bir yolu yok. Politik gerekçelerle, sırf kendi iktidarlarını korumak uğruna Ankara halkını cezalandırıyorlar.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1832719/ali-hikmet-akilli-iktidarlarini-korumak-ugruna-ankara-halkini-cezalandiriyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.