Yüz yüze telafi eğitimi ne kadar olacak?

Ankara Masası
|
25 Mayıs 2020, Pazartesi - 14:26
Yüz yüze telafi eğitimi ne kadar olacak?

Bakan Ziya Selçuk: "EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek."

"Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" Mardin'e konuk oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mardin'deki meslektaşlarına "Bu zor günlerde öğretmenler olarak bizler toplumun yaralarını sarmaya gayret gösteriyoruz." diyerek daha iyisini yapmak üzere gösterdikleri çabalar için meslektaşlarına teşekkür etti. 

Artuklu'dan bağlanan Nevin Çete'nin oğlu Deniz, EBA'da yaz dönemindeki hazırlıklar için teşekkür etti. Deniz, Bakan Selçuk'a "Siz bizi bizden daha çok düşünüyorsunuz. Ben yaz aylarını yok saymıştım. Yaptıklarınız için minnettarım." dedi. Bakan Selçuk da "Bizim görevimiz çocuklarımıza hizmet etmek." diye yanıtladı. 

EBA’nın faydasına göre yüz yüze telafi eğitiminin süresi belirlenecek

Yeşilli ilçesinden Orhan Kesim de telafi eğitimini sordu. Sürecin izlendiğini ifade eden Bakan Selçuk, "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz." diye konuştu. 

Uzaktan Eğitime Alkış

Kızıltepe ilçesinde öğretmenlik yapan İsmail Bozdağ ise, "Çok kısa bir zaman diliminde sizin başı çektiğiniz bir ekip dünyada görülmemiş bir refleksle yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişin alt yapısını oluşturdu ve uzaktan eğitimi hayata geçirdi. Uzaktan eğitim konusunda belki 10 yıl sonra gelebileceğimiz bir noktaya 1 ayda geldik. Bu salgın sürecinde sağlık personelini alkışladık, destekledik. Ben yaptığınız bu işin de bir alkışa değer olduğunu düşünüyorum." diyerek meslektaşları ile birlikte Bakan Selçuk'u alkışladı. Selçuk, bunun hep birlikte başarıldığını söyledi. 

Bakan Selçuk, video konferansın bitiminde meslektaşlarıyla vedalaşırken ağlayan Derya'yı gördü.  Ziya Öğretmen ile konuşamayacağını düşünerek üzülen birinci sınıf öğrencisi Derya Göktaş’ı gören Bakan Selçuk video konferansı tam bitirmişken yerine geri döndü. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Seni biz ağlatır mıyız kuzum, hiç merak etme sen..." diyerek hemen yayına bağlandı. Derya "Sınıfımdaki arkadaşlarımın ve öğretmenimin selamları var. 'İçimdeki Okul Sesleri' kitabınızı da çok sevdim." dedi. Bakan Selçuk da "Öğretmenine de arkadaşlarına da çok selam söyle. Seni sevgiyle öpüyorum güzel yavrum benim, Allah'a emanet olun" sözleriyle vedalaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/18355/yuz-yuze-telafi-egitimi-ne-kadar-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.