Çataklı’dan, Yunan Bakan'a sert cevap!

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, her fırsatta Türkiye'ye iftira atan Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi’nin son iftirasına, “Yaptığınız zulmün görüntüsünü Türkiye’de olmuş gibi ifşa etmeye çalışıyorsunuz” yanıtını verdi.
Editör
|
15 Ekim 2022, Cumartesi - 22:56
Çataklı’dan, Yunan Bakan'a sert cevap!

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi, Yunanistan güvenlik güçlerinin iç çamaşırlarına kadar soyduğu düzensiz göçmenlerin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, "Türkiye'nin zulmettiği göçmenlerin Yunanistan tarafından kurtarıldığı" iftirasını attı. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi’nin “Kurtardığımız göçmenlere Türkiye’nin tavrı medeniyet adına bir utançtır” ifadelerine İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, sert cevap verdi.

Sözcü Çataklı, sosyal medya platformu Twitter'daki @ismailcatakli onaylı hesabından yaptığı paylaşımda, Yunanistan'ın göçmenlere karşı insanlık dışı tavrını hatırlatarak, “Türkiye’de tek bir insan hakları vakası bulamadığınız için, yaptığınız zulmün görüntüsünü Türkiye’de bitmiş gibi ifşa etmeye çalışıyorsunuz! Manipülasyonlar ve sahtekarlık için değil, insan haklarına uymak için zaman ayırın! Biraz medeni olun” ifadelerini kullandı.

Yunan Bakan'ın ilk iftirası değil

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis'in bu ilk iftirası da değil. Yunan Bakan daha önce de Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin Ege Denizi'nde bot içindeki mültecilere sopalarla saldırdığı iddiasıyla görüntü yayınlamıştı.

Yunan Bakan'dan iftira

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "bir göçmen botunun Türk unsurlar tarafından şiddetle ülkesinin kara sularına itildiğini" iddia eden Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis'e "3 yıl önceki çarpıtılan bir videoyu bulmuş ve yayınlamışsınız" karşılığını vermişti.

Yunan Bakan'ın yayınladığı ve bottan çekilen belli belirsiz görüntülerde "Türk askerleri, mültecilere sopalarla vuruyor" gibi görünüyordu.

Çataklı'nın yayınladığı ve Türk Sahil Güvenlik Botu'ndan çekilen görüntülerde ise Türk askerlerinin göçmenlere değil, göçmenlerin içinde bulunduğu lastik botun pervanesine vurarak durdurmaya çalıştığı net bir şekilde görülüyordu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1839639/cataklidan-yunan-bakana-sert-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.