Özlem Turacı ve Uğur Şahin'den kanser aşısı tarihi

Covid-19’a karşı Biontech aşılarının geliştiricileri olan Profesör Özlem Türeci ve Uğur Şahin, kansere karşı da önemli bir çarenin adımlarını attıklarını, üzerinde çalışmaya devam ettikleri önemli atılımlar yaptıklarını belirtti.
Onur Çetinkaya
|
17 Ekim 2022, Pazartesi - 09:44
Özlem Turacı ve Uğur Şahin'den kanser aşısı tarihi

Biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortakları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, kanser tedavisiyle açıklamalarda bulundu.

Türeci ve Şahin, pandemi sebebiyle geliştirilen Covid-19 aşısının geliştirilme sürecinin kanser çalışmalarında da önemli bir atılıma zemin hazırladığını belirtti.

Almanya'da BioNtech'in kurucu ortağı olan Türeci ve Şahin, bireysel hastalara özel kanser immünoterap yöntemlerine öncülük ediyor diye konuşan Türeci, " mRNA, bir kılavuz görevi görüyor ve vücuda ilacı veya aşıyı üretmesini söylemenizi sağlıyor. mRNA'yı aşı olarak kullandığınızda, düşmanın 'aranıyor posteri' için bir kılavuzdur. Bu durumda aranan şey, kanser hücrelerini normal hücrelerden ayıran kanser antijenleridir." dedi.

"2030'dan önce geliştirilebilir"

Profesör Şahin, dünyadaki birçok hasta tarafından kanser aşılarına ne zaman erişilebileceği sorulduğunda, bunun "2030'dan önce" olabileceğini söyledi.

Şahin, "Yeniliklerimiz orijinaldir. Bu tür bir tedaviyi geliştirmek için 20 yıllık araştırma yaptık ve elbette fikri mülkiyetimiz için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1840402/ozlem-turaci-ve-ugur-sahinden-kanser-asisi-tarihi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.