Keçiören Belediyesi "Sıfır Atık Belgesi" aldı

Keçiören Belediyesi, iç hizmetlerinde hayata geçirdiği çalışmalarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.
Büşra Bayrak
|
22 Eylül 2020, Salı - 12:20
Keçiören Belediyesi "Sıfır Atık Belgesi" aldı

Sıfır Atık Projesi kapsamında Keçiören Belediyesi'ne ait tüm hizmet birimlerindeki çöp kovaları toplanarak koridorlara geri dönüşüm atık toplama kutuları yerleştirildi.

 Bundan böyle belediye personeli atıkları çöp kovasına değil ayrıştırarak ilgili geri dönüşüm kutusuna atacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Türkiye'de çok az belediyenin sahip olduğu Sıfır Atık Belgesi’ni aldık. Artık Keçiören Belediyesi’ne çöp kamyonu girmiyor. Atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Artık çöp yok, geri dönüştürülebilir atık var”

Geri dönüşümü hizmet içi alanda yaygınlaştırdıklarını ve personeli geri dönüşüme teşvik ettiklerini belirten Altınok, “Belediyemizde artık çöp yok, geri dönüştürülebilir atık var. Geri dönüşüm atık kutularını gün içerisinde düzenli olarak kontrol edip gerekli temizlik ve dezenfekte işlemlerini de gerçekleştiriliyoruz” açıklamasında bulundu.

"Yemek atıklarının bazıları barınaklara bazıları ise gübreye dönüştürülüyor"

Altınok ayrıca, personel yemekhanesine kurulan atık toplama ünitesi ile yemek atıklarının ayrıştırıldığını ve bunlardan bazılarının belediyeye ait Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde değerlendirildiğini bazılarının ise gübreye dönüştürüldüğünü kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/184062/kecioren-belediyesi-sifir-atik-belgesi-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.