Hüseyin Yayman: Kimse tweet attığı, paylaşım yaptığı için ceza almayacak

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dezenformasyon Yasası'yla tweet atana, paylaşım yapana değil, 5 suç unsurunu içeren paylaşımlara ceza uygulanacağını, bu kararı da bağımsız yargı organlarının vereceğini söyledi. Yayman "Biz burada liderlerin, kamu düzeninin korunmasını amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
18 Ekim 2022, Salı - 15:01
Hüseyin Yayman: Kimse tweet attığı, paylaşım yaptığı için ceza almayacak

Hüseyin Yayman, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Yayman, sözlerinin başında Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden 41 madenciye başsağlığı diledi. 

Böyle bir kazayı kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Hüseyin Yayman, kimin ihmali varsa gerekenin yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bartın'daki olayın ardından "Biz kader planına inanmış insanlarız" açıklamalarına gelen eleştirilere de değinen Yayman " Bir kelime üzerinden algı yapmayı, iyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyorum. Konuştuğumuz kişi Tayyip Erdoğan. Acıyı yüreğinde hissediyor. Hissetmese gitmez." diye konuştu.

Ceza için gerekli 5 unsur

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Dezenformasyon Yasası'na yönelik tepkilere de yanıt veren Yayman "Dezenformasyon Kanunu görüşülürken, dezenformasyon yapıldı. Bu şaşırtıcı mı, şaşırtıcı değil. Biz tahammül, hoşgörü koltuğunda oturuyoruz. Demek ki ben görevimi tam yapmadım." dedi.

Dezenformasyon Yasası'na ilişkin detayları paylaşan Hüseyin Yayman şunları söyledi:

İnsanlar tweet attıkları için, Instagram’da paylaşımda bulundukları için, Facebook’tan mesaj yayımladıkları için, Tiktok’tan video çektikleri için hapis yatmayacaklar. Bu çok net fakat bir dezenformasyon yaptıysa, buna bağımsız yargı, bağımsız mahkemeler karar verecek. Bir kişi eğer bir paylaşımda bulunduysa ve bir şikayet olduysa ve bu şikayette de şu 5 unsur bir araya gelecek.

  • Kamu düzenini, toplum sağlığını bozmaya yönelik bir paylaşım ise
  • Bu açık bir yalan ise
  • Burada yayılan haber gerçek dışı ise
  • Bu açıkça, alaleni yapılmış ise
  • Ülkenin iç dış güvenliğini tehdit altına alıyor ise yine mahkeme karar verecek.

Hüseyin Yayman, dezenformasyon düzenlemesinin siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizerken " En büyük dezenformasyon liderlerle ilgili yapılıyor. Biz bu düzenlemeyle Meral Akşener’i Kemal Kılıçdaroğlu’nu da koruma altına alıyoruz. Biz burada, liderlerin, kamu düzeninin korunmasını amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

" CHP söylemlerinde samimi değil"

Muhalefetin her şeye muhalefet yaptığını iddia eden Yayman, " Başörtüsü meselesinde göreceğiz. Ne kadar samimiler" ifadelerini kullandı.  Yayman "Muhalefet, muhafazakar seçmene yönelik hamleler yapıyor. Kılıçdaroğlu zikzak çizmesin, bu söylemleri ilerleyen dönemde karşılık bulabilir. Ama Kemal Kılıçdaroğlu, hangi sözü söylerse söylesin, samimi olmazsa, ağzıyla kuş tutsa bu millet ona güvenmez. CHP söylemlerinde samimi değil. CHP tabanı partinin savrulmasından rahatsız." ifadelerini kaydetti.

" 6’lı masa, adayına güvenmediği için açıklamıyor"

6'lı masanın çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yayman "Bu masa bir yurttan sesler topluluğu gibi. Her kafadan bir ses çıkıyor. Demokrat Parti ile CHP arasındaki ilişkiyi birisi anlatmak zorunda. Bu birbirine benzemez partileri bir arada tutan bir tek gerçek var, Erdoğan karşılığı, AK Parti karşıtlığı, Cumhur İttifakı karşıtlığıdır." dedi.

"Masa adayını niye açıklamıyor?" sorusuna ise Yayman "6’lı masa, adayına güvenmediği için açıklamıyor. 6’lı masanın bileşenleri aday konusunda anlaşamıyor. Masanın bu gidişatla seçimi kazanmayacağı belli." dedi.

Vatandaşın 6'lı masayı 'dokuzlu masa' olarak isimlendirdiğini söyleyen Yayman, masanın olduğu yerde  HDP/PKK, FETÖ ve ABD'nin odluğunu ileri sürdü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1845390/huseyin-yayman-kimse-tweet-attigi-paylasim-yaptigi-icin-ceza-almayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.