Mamak’ta eski çöp konteynerleri yerine hijyenik konteynerler geldi

Mamak Belediyesi, ilçe genelinde bulunan çöp konteynerlerini yenileri ile değiştiriyor.
Büşra Bayrak
|
22 Eylül 2020, Salı - 18:03
 Mamak’ta eski çöp konteynerleri yerine hijyenik konteynerler geldi

Mamak Belediyesi, ilçe genelinde kullanım ömrünü tamamlayan, kapakları açık olduğunda tehlike oluşturan ve ağırlığının fazla olması halinde döküm esnasında aşırı gürültüye sebep veren eski çöp konteynerlerini yenileri ile değiştiriyor. Bundan böyle Mamak’ta daha hafif ve içi dışı yeni galvanizli, paslanmaz ve gürültüye sebep vermeyen plastik stopparların monte edildiği hijyenik konteynerler yer alacak.

İlk etapta 5 bin adet konteyner değiştirildi

Mamak’taki 64 mahallede kullanılamayacak durumdaki çöp konteynerleri olmak üzere 5 bin adet çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirdiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Bölgemizin temizliğinin sağlanması ve görüntü kirliliğinin önlenmesi amacıyla yeni çöp konteynerleri aldık. İlk etapta kullanım sırasında eskiyenler, yıprananlar ve delinenler başta olmak üzere 770 litrelik yaklaşık 5 bin adet konteyneri yenileri ile değiştirdik. Halkımızın daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Çevre ve gürültü kirliliğine son

Eskiyen ve çürüyen çöp konteynerlerinin çevreye pis koku ve mikrop yaydığını belirten Köse, “Bu durum vatandaşların sağlığını tehdit etmektedir. Bu nedenle konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Çöplerin zamanında toplanmasının yanı sıra toplanma esnasında gürültüye mahal vermek istemiyoruz. Amacımız Güzel Mamaklı hemşehrilerimize daha temiz bir çevre sunmaktır ” ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/184969/mamakta-eski-cop-konteynerleri-yerine-hijyenik-konteynerler-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.