Macron: Türkiye'ye saygı duyuyoruz

BM Genel Kurulu'nda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron "Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve diyaloğa hazırız. Ancak Avrupa'nın egemenliğine ve uluslararası hukuka saygı göstermeli" diye konuştu.
Ankara Masası
|
22 Eylül 2020, Salı - 21:08
Macron: Türkiye'ye saygı duyuyoruz
BM 75. Genel Kurulu'nda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Akdeniz konusu üzerinden diyalog çağrısı yaptı.

" Türkiye’ye saygı duyuyoruz "

Doğu Akdeniz’de yeniden karşı karşıya gelinmesini engellemek için etkin bir diyalog kurulması gerektiğini dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Ajaccio’da AB ülkeleri bu yönde ifadede bulundular, Türkiye’ye saygı duyuyoruz ve diyaloğa girmeye hazırız. Fakat ondan beklentimiz AB egemenliğine ve uluslararası hukuka saygı duyup Libya ve Suriye’deki hareketlerine netlik getirmesi" şeklinde konuştu.

"Akdeniz’de barışı inşa etmeye hazırız"

Macron, "Biz Avrupalılar diyaloğa, Akdeniz’de barışı inşa etmeye hazırız. Ama bu, en güçlünün mantığı ve göz dağı vermesi pahasına değil, uluslararası hukuka saygı, iş birliği ve müttefikler arası saygı ile olur. Bu prensipler tartışılamaz" dedi.
Uygur Türklerinin durumu ile ilgili de açıklama yapan Macron, "Fransa, Birleşmiş Milletler himayesi altında uluslararası bir misyonun Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne gitmesini ve Uygur Müslüman azınlığının durumuna dair hepimizin endişeleri ile ilgilenmesini talep etti" diye konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/185205/macron-turkiyeye-saygi-duyuyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.