Sakin Gökmen: “Sürekli her ilçede provokasyon mesajları atıyorlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk”

Ak Parti Ayaş İlçe Başkanı Sakin Gökmen, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kaynaklı fake numaralardan çiftçilere her gün provokatif mesajlar geldiğini belirterek bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Gökmen ABB’nin geçen yıl dağıttığının 10 katı tohum desteği öngören 3 ayrı liste göndermesini de eleştirdi.
Ersin Küçükbarak
|
20 Ekim 2022, Perşembe - 14:09
 Sakin Gökmen: “Sürekli her ilçede provokasyon mesajları atıyorlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk”

Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’nin suya yüzde 50 indirim kararı sonrası sosyal yardımları keseceğini açıklamasıyla başlayan tartışma sürüyor.

CHP, Ak Partili belediyelerin değil Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tohum dağıttığını belirterek bakanlığın organizasyonunda Ak Parti Ankara İl başkanı Hakan Han Özcan’ın kürsüye çıkmasını eleştirdi.

Ankara Masası'na konuşan Ak Parti Ayaş İlçe Başkanı Sakin Gökmen eleştirilere yanıt verdi.

"ASKİ'nin su bedelleri yüzünden besici hayvancılığı bırakacak hale geldi"

Gökmen, Ankaralının Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığını kaydetti.

Sakin Gökmen, “Tarım yapanlar hayvancılığı bırakacak duruma geldi bu ASKİ’nin su bedelleri yüzünden. Rusya’dan gelen doğalgaz faturaları Ayaş merkezinde 50 lira geliyor bir binada 2 kişilik aileye şuanda yerin altından Allahın suyu bugün 225 liraya vatandaşa verilecek duruma geldi. Yani bunların artık yalandan başka beslenecekleri bir yol kalmadı” ifadesini kullandı.

"ABB bütçesinin yüzde 3'ünü kırsal kalkınmaya ayırmak zorunda"

Su indirimini bahane edip sosyal yardımların kesilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gökmen, Büyükşehir Belediye Yasası gereği ABB’nin bütçesinin yüzde 3’ünü kırsal kalkınmaya ayırmak zorunda olduğuna işaret etti.

Gökmen,“ Kırsal kalkınmanın parasını hangi muhalif medya kuruluşlarına verecekler hangi kanallarda Mansur Yavaş’ın reklamını yaptıracaklar hangi tweet etkinliklerinde fake hesaplarındaki şahıslara para ödeyecekler onları sorgulamak lazım” dedi.

Kuraklıktan etkilenen 10 mahallede Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü raporları doğrultusunda 250 ton buğday tohumu dağıtıldığını anlatan Gökmen, partili ayrımı yapılmadığının altını çizdi.

"Geçen yıl dağıttıkları tohum miktarının 10 katı kadar bu yıl talep toplamışlar"

Gökmen, Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş’ın ayrıca Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın açıklamaları doğrultusunda ABB’den resmi yazıyla tohum dağıtımı listelerini istediğini belirtti.

“Bize 3 ayrı kalemde liste geldi. Bunlara da baktığımızda belediyemiz ilçe teşkilatımız, il teşkilatımız olarak şunu gördük, orada bir provokasyon gördük” diyen Gökmen, “Geçen yıl dağıttıkları tohum miktarının 10 katı kadar bu yıl talep toplamışlar. Çiftçiye dağıtamayacakları olayı dağıtacaklar gibi mesaj atmışlar. Zaten bunların bu işi yapamayacakları başından belliymiş” şeklinde konuştu.

"Provokasyon mesajları atıyorlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk"

Gökmen şöyle devam etti:

“Sürekli her ilçede provokasyon mesajları atıyorlar. Onlarla ilgili şu anda savcılığa suç duyurusunda bulunduk. İlçe belediyemizi töhmet altında bırakıp sürekli değerli hemşehrilerimiz Ak Parti İl Yönetimi bugün işte mesela Salı günü attıkları mesajı söylüyorum Ayaş Belediyesinden tohum yardımı yapacaklarını açıkladı. Tohum yardımı almak isteyen tüm çiftçilerimizi Ayaş Belediyesine bekliyoruz diye mesaj atıldı. Fake bir numara. Bunu araştırdığımızda da şunu gördük  işin arkasında. Büyükşehirden talep topladıkları herkese bu mesajı atmışlar. "

"Hiçbir çiftçimizi mağdur etmeden bu süreci götüreceğiz.”

"Bizim geçen hafta dağıttığımız tohumlar kuraklıkla ilgili yapıldı bu tohum dağıtımı. Kuraklıktan etkilenen 10 mahallemize yapıldı . Burada da Çiftçi kayıt Sisteminde tekrar söylüyorum kuru arazilere yapıldı. Diğer mahallelerimize de şunu yapıyoruz şu anda. Belediyemiz Büyükşehirden gelecek adaletli gerçek listelerle çalışma yapacak ve hiçbir çiftçimizi insani olarak ihtiyaç olan vatandaşımızı mağdur etmeden biz bu süreci götüreceğiz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1859421/sakin-gokmen-surekli-her-ilcede-provokasyon-mesajlari-atiyorlar-savciliga-suc-duyurusunda-bulunduk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.