CHP’de ‘kimyasal silah’ gerilimi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal kullandığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıyacağını açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tepki gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
21 Ekim 2022, Cuma - 16:28
CHP’de ‘kimyasal silah’ gerilimi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığına ilişkin açıklamaları tepkiye neden oldu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tanrıkulu, "Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. Yarın itibariyle iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım." ifadelerini kullandı.

CHP’de ‘kimyasal silah’ krizi

Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyine düzenlediği operasyonlarda kimyasal kullandığı iddiasını Meclis gündemine taşıyacağını söylemesinin ardından CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Bakan, "Teröristlere yönelik kimyasal silah kullanıldığı iddiası tamamen TSK’yı yıpratmaya yönelik organize bir çalışmadır. Şiddetle reddediyor, kınıyorum." dedi.

Öztrak,"Doğru bulmuyoruz"

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu'nun 'kimyasal silah' iddiası ile ilgili, "TSK, terörün en sıcak günlerinde bile kimyasal silaha asla tevessül etmemiştir. Mehmetçiğimizin sicili temizdir. Öyle hassas ve istismara açık bir konuda ulu orta açıklama yapılması yanlış olmuştur, doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1861946/chpde-kimyasal-silah-gerilimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.