İsveç'ten Türkiye'ye mektup

İsveç, Türkiye'nin NATO üyeliği konusunda öne sürdüğü taleplerden olan terörle mücadeleye ilişkin somut adım konusunda bir mektup gönderdi. İsveç, ülkedeki terör unsurlarına karşı harekete geçtiklerini ifade etti.
Onur Çetinkaya
|
21 Ekim 2022, Cuma - 16:52
İsveç'ten Türkiye'ye mektup

İsveç, Türkiye'ye NATO süreci ve Türkiye'nin endişelerine dair bir mektup gönderdi.

6 Ekim tarihli mektupta, İsveç Türkiye'ye terör unsurlarına karşı polisi harekete geçirdiğini iletti, NATO üyeliği ile ilgili somut eylem istedi.

İsveç'in yeni Başbakanı Ulf Kristersson da geçtiğimiz günlerde ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin güvenlik endişelerini gidermek için çabaları artıracaklarını, bunun gereklerini NATO üyeliğinden sonra da yerine getireceklerini söylemişti.

Kristersson, İsveçin yeni başbakanı olarak göreve geldikten 3 gün sonra NATO'ya yaptığı ziyaret sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu hakkında görüştüklerini belirten Kristersson, şu ana kadar 28 ülkenin üyeliği onayladığını hatırlatmıştı.

Yeni İsveç hükümeti olarak NATOya katılıma büyük önem verdiklerini ifade eden Kristersson, ülkenin katılım sürecinin hükümet değişiminden etkilenmeyeceğini vurgulamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1861969/isvecten-turkiyeye-mektup
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.