Rusya'nın kirli bomba iddiasına Ukrayna'dan yanıt

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İngiltere Savunma Bakanı Wallace ve Fransa Savunma Bakanı Lecornu Ukrayna’nın “kirli bomba” kullanarak Rusya'ya karşı provokasyon düzenleme planı olduğunu öne sürdü. Ukrayna ise bu iddiayı “tehlikeli” ve “saçma” olarak nitelendirerek, “Ruslar genellikle başkalarını kendi planlarıyla suçlar” dedi.
Büşra Bayrak
|
23 Ekim 2022, Pazar - 20:56
Rusya'nın kirli bomba iddiasına Ukrayna'dan yanıt

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu’nun ardından ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şoygu ve Austin’in Ukrayna’daki durumu ele aldıkları ifade edildi. En son 21 Ekim’de görüşen Şoygu ve Austin, bir hafta içinde 2’nci telefon görüşmesini gerçekleştirdi.

Şoygu’dan “kirli bomba” uyarısı

Şoygu, Milli Savunma Bakanı Akar, İngiltere Savunma Bakanı Wallace ve Fransa Savunma Bakanı Lecornu ile yaptığı telefon görüşmelerinde Ukrayna’nın “kirli bomba” kullanarak Rusya'ya karşı provokasyon düzenleme planı olduğunu öne sürdü, mevkidaşlarına bu konu hakkındaki endişelerini dile getirdi.

“Ruslar genellikle başkalarını kendi planlarıyla suçlar”

Rusya’nın bu iddiasına Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’dan cevap geldi. Kuleba sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın “kirli bomba” iddiasını “tehlikeli” ve “saçma” olarak nitelendirerek, “Rusya'nın 'kirli bomba' kullanmayı planladığı iddia edilen Ukrayna hakkındaki yalanları tehlikeli olduğu kadar saçma da. Birincisi, Ukrayna kararlı bir NPT (Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması) üyesidir. Ne 'kirli bomba'mız var ne de almayı planlıyoruz. İkincisi, Ruslar genellikle başkalarını kendi planlarıyla suçlar” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1864583/rusyanin-kirli-bomba-iddiasina-ukraynadan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.