Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bu adam Kürt değil” sözlerine Demirtaş'tan yanıt

Edirne F tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sarf ettiği "Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil" sözlerine yanıt verdi.
Büşra Bayrak
|
23 Ekim 2022, Pazar - 23:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bu adam Kürt değil” sözlerine Demirtaş'tan yanıt

Diyarbakır'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef almıştı. Erdoğan konuşmasında, " Diyarbakır'ın yaşadığı karanlık günler de geride kalmıştır. Edirne'de cezaevinde kalan kişinin ( Selahattin Demirtaş) Kürtlükle alakası yok. Bu adam Kürt değil. Ama vatandaşlarımı sömürüyor. Bir tane eş başkanları var. Kürt mü? Değil. O da aynı şekilde ne yapıyor? Benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Diyarbakır ekonomisiyle, kültür ve sanatıyla, altyapısıyla yoluna kararlı bir şekilde devam etmektedir. Artık Diyarbakır huzurun şehridir." ifadelerini kullanmıştı. 

Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. Demirtaş paylaşımında şunları kaydetti:

" Tek adamlığa kendisini öyle kaptırmış ki, benim ne olduğuma da kendisi karar veriyor! Sen onu bunu boş ver de Diyarbakır'a bir daha gidersen "Kim hırsız" diye bir sor. Yalnız, mitinge gidecek kardeşlerim yanlarına kıymetli eşya almasınlar. Ne olur ne olmaz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1864646/cumhurbaskani-erdoganin-bu-adam-kurt-degil-sozlerine-demirtastan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.