23 Eylül sonbahar ekinoksunun anlamı

Yaz mevsimiyle vedalaşma günü geldi. Bugün 23 Eylül ekinoksu ile sonbaharı karşılıyoruz. Gece ve gündüzün eşitlendiği, sonbaharı müjdeleyen 23 Eylül ekinoksu nedir ve bugün neler yapılır?
Zeliha Demirci
|
23 Eylül 2020, Çarşamba - 14:20
23 Eylül sonbahar ekinoksunun anlamı

Kuzey Yarım Küre’de sonbaharın ilk günü 23 Eylül ‘de Kuzey ve Güney Yarım Küre, güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°lik açı ile düşer ve gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bugünden itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar, Kuzey Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Güney Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de sonbahar, Güney Yarım Küre’de ilkbahar başlangıcıdır.

Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası’nda 6 aylık gecenin, Güney Kutup Noktası’nda ise 6 aylık gündüzün başlangıcıdır.

Sonbahar ekinoksunun özelliği nedir? Neler Yapılır?

Bilimsel olarak sonbahar ekinoksu, Dünya’nın Güneş etrafındaki bir yıl süren turunu tamamlarken geçtiği dönemeçlerden biri olarak kabul edilir. Kadim kültürlerde sonbahar ekinoksu demek, ürünlerin hasadının neredeyse tamamlandığı, kış için hazırlıkların yapılmaya başlandığı zamandır.

Yeni bir döneme girdiğimiz, ışığın ve karanlığın eşitlendiği 23 Eylül gününde siz de hayatınızdaki aydınlık ve karanlık yönleri ortaya dökebilir, kendinizle yüzleşebilirsiniz.

Geceye de gündüze de şükrederek, kendinizi ve hayatınızı bir bütün olarak kabul edebilmeyi kendinize bugün hedef olarak koyabilirsiniz.

Kışa sadece mutfağınızı değil ruhunuzu da hazırlayın ve yazın rehavetinizi üstünüzden atın. Güneş ışıklarına hasret kalmadan önce olabildiğince enerjisini bedeninize hapsedin. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/186500/23-eylul-sonbahar-ekinoksunun-anlami
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.