Bozdağ, "Anayasa'nın 24. maddesi değişecek"

Başörtüsüne anayasa teklifiyle ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Tek maddede 24. maddede değişiklik yapılmasına karar verildi. Ona göre bir düzenleme yapılacak." dedi.
Onur Çetinkaya
|
24 Ekim 2022, Pazartesi - 10:48
Bozdağ, "Anayasa'nın 24. maddesi değişecek"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu. Bozda,  24. maddeye ilişkin mesaj verdi.

"Anayasa'nın 24. maddesi değişecek"

Başörtüsü düzenlemesinde son durumu aktaran Bakan Bozdağ "CHP'nin TBMM'ye verdiği teklif esasında olmayan sorunu yeniden sorun haline getirecek bir dayanak teşkil ediyor. Özel sektörü ve diğer alanları kapsamıyor. Kamuda sadece bir mesleği icra eden kadınları kapsıyor. Bu düzenleme yasakçı zihniyet geldiğinde, olmayan sorunu yasal dayanaklı soruna dönüştürür" ifadelerini kullandı. 

Anayasa'nın 24'üncü maddesine dikkat çeken Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' nun teklifi sonrasında çalışmaların başladığını söyledi.

Adalet Bakanı, "Kılıçdaroğlu, Meclis'e teklifi verince, Cumhurbaşkanımız artık böyle bir sorun olmadığını söyleyerek karşı bir teklifte bulundu. Biz bir çalışma yaptık, önce siyasilerle arkasından anayasa hukuku profesörlerle bir araya geldik. Daha sonra kabine bir sunum yaptım. Görüşmeler sonrası şuna karar verdik. Tek maddede yapalım. Tek maddede değişiklik yapılmasına karar verildi. 24. madde. Bu düzenleme sadece başını örten kadınlar için değil başı açık kadınların da hakkını koruyacak." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1865033/bozdag-anayasanin-24-maddesi-degisecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.