Erhan Usta, Havza-Merzifon karayolunda 13 yıldır bitirilemeyen çalışmalara tepki

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza-Merzifon karayolundaki çalışmaların 13 yıldır bitmediğini belirterek, hükümete tepki gösterdi. Usta "Doymadınız bu milletin parasını heba etmeye" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
24 Ekim 2022, Pazartesi - 11:39
Erhan Usta, Havza-Merzifon karayolunda 13 yıldır bitirilemeyen çalışmalara tepki

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 2009 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan Havza-Merzifon karayolu üzerinde süren çalışmalara yer verdiği bir video paylaştı.

Yolun müteahhitte baskı yapılarak zamanından önce açıldığını iddia eden Usta, çalışmaların ise 13 yıldır tamamlanmadığına dikkat çekti.

"İbretlik vesikası olarak tarihe geçecek"

"Burası bir ülkenin kaynağı nasıl israf edilir onun ibretlik vesikası" diyen Erhan Usta şu ifadeleri kullandı:

"2009 yılında burası açıldı. Burası vaktinden önce açıldı. Müteahhitte baskı yapılarak zamanından önce açılışa zorlanan bir yer. 13 yıldır burası düzgün bir şekilde çalışmadı sürekli bir yol kapalı. Burada viyadük çöktü. Şimdi yeniden iş yapılıyor. Bunu ulaştırma bakanına sorduk. Bakan rutin bir bakım onarımdır diyor. 18 kilometrelik yolda 13 yıldır yapılan çalışmalara rutin deniliyor. Burası devletin ve milletin kaynağının nasıl israf olduğunun, birilerini zengin etmenin nasıl olduğunun ibretlik vesikası olarak tarihe geçecektir"

Bakan Karaismailoğlu'na sorular


Erhan Usta, mart ayında verdiği soru önergesinde ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yola ilişkin şu soruları yöneltti:

http://www.ankaramasasi.com/haber/1865464/erhan-usta-havza-merzifon-karayolunda-13-yildir-bitirilemeyen-calismalara-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.