TikTok'çu gaspçılara 133 yıl hapis

İstanbul'da kendileri gibi Pakistan uyruklu 9 kişiyi, silah zoruyla ellerini bağlayıp, gasp eden ve görüntülerini sosyal medyada paylaşan iki sanığa 133'er yıl hapis cezası verildi.
Onur Çetinkaya
|
24 Ekim 2022, Pazartesi - 12:31
TikTok'çu gaspçılara 133 yıl hapis

Olay, İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde yaşandı. 

4 Ocak'ta Polis merkezine başvuran 9 Pakistanlı, silahlı 6 Pakistanlının cep telefonlarını, yaklaşık 6 bin lira paralarını, çantalarını ve üzerlerindeki kıyafetleri gasp ettiklerini ayrıca, ellerini bağlayan gaspçıların rehin alınma görüntülerini çekip, TikTok isimli sosyal medya üzerinden paylaştılar. 

Şüphelilerden ikisinin Omar Shan ve Ferman Khan oldukları tespit edildiği ve yapılan operasyonla 2 şüphelinin yakalandı. 

Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin içeri girdikten sonra müştekileri darbederek üzerlerindeki kıyafetleri çıkardıkları, müştekilere ait 6 adet cep telefonu, 6 bin lira ve ayakkabıları alarak ellerinden bağlayıp etkisiz hale getirdikleri anlatıldı.

İddianame hazırlandı

Evde yapılan aramalarda müştekilere ait eşyaların ele geçirildiği anlatıldı. İddianamede şüphelilerin suçtan kurtulmaya yönelik ifadelerine itibar edilmediği, firari olan 4 şüphelinin ise dosyalarının ayrılarak soruşturmalarının devam ettiği aktarıldı. 

Gaspçılara 133 yıl hapis

Hazırlanan iddianamede olaydan sonra tutuklanan iki şüpheli hakkında, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli yağma" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarında 9 müştekiye karşı ayrı ayrı 127 yıldan 264 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Toplamda iki sanık hakkında, ayrı ayrı 133 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1865721/tiktokcu-gaspcilara-133-yil-hapis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.