Uzmanlardan "grip patlaması yaşanacak" uyarısı

Koronavirüs pandemisinde kapanma ve maske gibi tedbirlerin etkisiyle gerileyen gripte patlama bekleniyor. Uzmanlar, özellikle kronik hastalığı olanlara, hamilelere ve 65 yaş üzerindekilere aşı olmalarını tavsiye ediyor.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ekim 2022, Salı - 10:00
Uzmanlardan "grip patlaması yaşanacak" uyarısı

Grip vakaları, koronavirüs vakalarının yoğun olduğu dönemde alınan kapanma ve maske gibi tedbirlerle önemli ölçüde azalmıştı. Ancak bu yıl gripte artış bekleniyor, ilk vakalar ise görülmeye başlandı.

“Bu sene hakikaten yüksek sayıda grip bekleniyor”

Gribin, sessiz geçirdiği yıllardan sonra patlama şeklinde geri geldiği bilgisini veren, Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal, “Korona tedbirlerini artık almıyoruz. Korona bitmedi ama bir gevşeme söz konusu. Okullar açık. Çocuklar üzerinde yayılır grip. Bu üçünü yan yana koyduğumuz zaman bu sene hakikaten yüksek sayıda grip bekleniyor Dünya Sağlık Örgütü uyarıları yaptı” dedi.

Grip aşısına talep az

Grip; kronik hastalığı olanlar, hamileler ve 65 yaş ve üzeri için risk anlamına geliyor. O yüzden kış gelmeden grip aşısı yaptırılması öneriliyor. Ancak aşıya talep, bu yıl az.

Prof. Dr. Serhat Ünal, "Bir düşüş olduğunu ben de görüyorum. Bu günler tam zamanı. Gerek devletten reçeteyle ücretsiz gerek eczanelerden tüm vatandaşlarımızın grip aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz. Gripten ölüm olur mu olur" diye konuştu.

Uzmanlar, grip aşısının yıllardır kullanıldığını ve belirgin bir yan etkisinin olmadığını söylüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1867540/uzmanlardan-grip-patlamasi-yasanacak-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.