Bozdağ,"Anayasa değişikliği çalışmamız nihayete erdi"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine ilişkin konuştu. Bozdağ,"Anayasa değişikliği çalışmamız nihayete erdi. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza da arzı yapıldı." dedi.
Onur Çetinkaya
|
25 Ekim 2022, Salı - 12:06
Bozdağ,"Anayasa değişikliği çalışmamız nihayete erdi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ gündemi değerlendirdi.

"Çalışmamız nihayete erdi"

Anayasa değişikliği teklifinin içeriğine yönelik Bozdağ, "Aile var, 41'inci maddenin birinci fıkrası değiştiriliyor. 24'üncü maddeye de iki fıkra ekleniyor. Hem başı açık, hem başı örtülü olan herkes için anayasal teminat getiriyoruz." diye konuştu.

Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye çevrilmesi

Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, Cezaevinin tahliye edildiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığının cezaevini bir hafıza müzesine, kültür merkezine ve kütüphaneye dönüştüreceğini dile getirdi. 

Cezaevi binasının muhafaza edileceğini aktaran Bozdağ, sonradan cezaevinin çevresine yapılan ek binaların yeniden ele alınacağını kaydetti.

"NATO'ya girmek istiyorlarsa sözlerini tutacaklar"

Finlandiya'dan gelecek heyetle Adalet Bakanlığı yetkililerinin görüşeceğini belirten Bozdağ, "Şu anda NATO'ya girmek istiyorlarsa sözlerini tutacaklar. Bizim beyanlarımız çok açık, 'Bize verdiğiniz sözleri yerine getireceksiniz, biz de sizin NATO'yla ilgili giriş sürecini tamamlayacağız.' Süreç başladı ama tamamlanmadı. Tamamlama, Meclis onayı ile olacaktır. Dolayısıyla Meclis onayı olmadıkça sürecin başlaması bittiği anlamına gelmez. Meclis noktayı koyacaktır. Onlar sözlerini tutarsa Türkiye zaten sözünde duran bir ülke, sözünü tutar." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1868299/bozdaganayasa-degisikligi-calismamiz-nihayete-erdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.