Akar, "İddia değil, alçakça bir iftira"

Kabine sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvettleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarına bir kez daha tepki gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
25 Ekim 2022, Salı - 12:20
Akar, "İddia değil, alçakça bir iftira"

Milli Savunma Bakanı Akar, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kimyasal silah iddialarına ilişkin sert konuştu.

"İddia değil, alçakça bir iftira"

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik söylemlerini 'bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira' olarak değerlendiren Bakan Akar, "Operasyonlarında Mehmetçik, sivillere, masum insanlara, tarihi, dini, kültürel yapılara, çevreye zarar gelmemesi için diğer hiçbir ülke ordusunun göstermediği duyarlılığa sahip. Hem planlama hem icra safhasında bu duyarlılığı gösteriyoruz" ifadesini kullandı.

Kimyasal silah kullanımının asla söz konusu olmadığını bir kez daha yineleyen Akar, "Bununla ilgili ülkemizin, bu vatanın evlatlarının, anayasal kurumlarının açık ve net şekilde tavrını göstermesi, tarafını belli etmesi lazım. Buna müsaade etmemeleri lazım. Şu ana kadar da siyasi partiler, kuruluşlar ciddi şekilde bu iddiaları lanetlediler" dedi.

"Tahıl koridoru anlaşmasının sürmesinden yanayız"

Türkiye'nin küresel gıda krizinin çözümüne yönelik devreye girerek oluşumunda büyük rol oynadığı tahıl koridoruna ilişkin anlaşmanın geçerliliğinin 19 Kasım'da dolacağına da değinen Akar, "Bizim başından beri amacımız belli; gıda krizinin önüne geçilsin, aç insan kalmasın, siyasi istikrar bozulmasın. Bunun için çalışıyoruz. Biz tabii ki bu anlaşmanın devamından, uygulamanın sürmesinden yanayız. "açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1868581/akar-iddia-degil-alcakca-bir-iftira
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.