Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a, "Hodri meydan"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı programa davet etmesini yineledi,"Prompterını da al çık karşıma, hodri meydan" ifadesini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
25 Ekim 2022, Salı - 13:48
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a, "Hodri meydan"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

"Prompterını da al çık karşıma, hodri meydan"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrısını yineleyen CHP Genel Başkanı,
Ben söyledim, yine söylüyorum. Sizin lideriniz, Cumhurbaşkanı yaptığınız kişi Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmaya niye cesaret edemiyor? Kul hakkı yiyen birisi, kul hakkı yemeyen bir kişinin karşısına çıkamaz. Bakanlarını al, danışmanlarını al, prompterını da al çık karşıma, hodri meydan." dedi.

"41 kişinin hesabını kim verecek"

Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden kazasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "41 kişinin hesabını kim verecek. Yetimlerin hesabını kim verecek. Asıl fail belli değil. Faciada ölümleri artıran etkenlerin başında madendeki havalandırma sisteminin yanlış planlanması geliyor diye rapor yazılmış. Havalandırma sistemini yanlış yapıyorsunuz ve 41 insanın hayatına mal oluyor. İktidar makamları da gittiler, gezdiler. Orası ağlama duvarı değil, siz görevinizi yapacaksınız. Bu işin sorumluları kim onu bulacaksınız. Soma gibi olayı kapatmak istiyorlar." diye konuştu.

"AK Parti yöneticileri, Anadolu'da evlere giremiyor"

Anadolu farklı bir şey. Eğer dert dinlemek, sorunları yerinde görmek istiyorsanız Anadolu'ya gideceksiniz. Ankara'da oturup ben dert dinledim diyemezsiniz diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Gidiyor bir yere beyefendi, valiler il başkanı gibi çalışıyorlar. AK Partili yöneticiler evlere giremediği için devletin memurlarını gönderiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Taşeron işçilerini kadroya geçireceğiz"

Konuşmasında taşeron işçilere değinen Kemal Kılıçdaroğlu, " Bir umutsuzluk dalgası var. Bu dalgayı yok edeceğiz inşallah. Türkiye'de hangi kurumda olursa olsun bütün taşeron işçilerini kadroya geçireceğiz. "açıklamasını yaptı. 

"Gerçekten bunlar yıkım ekibi, Anadolu'nun içini boşalttılar"

Kılıçdaroğlu sözlerine, "Koyunhisar ilçesine de uğradım. İtfaiye aracı olmadığını öğrendim. Koyunhisar Belediye Başkanımız kabul ederse kendisine bir itfaiye aracını bu hükümet yapamadı, biz yeni, kullanılmış aracı teslim edeceğiz. Gerçekten bunlar yıkım ekibi. Anadolu'nun içini boşalttı bunlar.

Demir Çelik Fabrikası Sivas'ta 1987 yılında kurulmuş. Binlerce kişinin gelir kaynağı. Bu fabrikayı aldılar bir mafyaya teslim ettiler. Mafyayla bunların arası çok iyi biliyorsunuz özellikle uyuşturucu mafyasıyla ilişkileri çok iyi. Bu fabrikaya 6183 sayılı kanuna göre el koyacağız. Bu fabrika yine çalışacak. İşçiler iş başı yapacak. Fabrikaların bacası tütecek. Burada demir üretilecek. Türkiye en azından dışarıdan hurda demir bile ithal etmeyecek.

Bunlar fabrikayı çalıştıramazlar. Sen yetki vereceksin bize. Sandığa gideceksin. Sivas belediye başkanlığını bize verin en geç 5 yıl içinde büyükşehir belediye başkanlığı haline getireceğiz." devam etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1869833/kilicdaroglundan-erdogana-hodri-meydan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.