Abana’daki tartışmalı okul inşaatı ile ilgili Vali Çakır’dan açıklama

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Abana ilçesinde tartışmalara sebep olan okul inşaatı ile ilgili konuştu. Vali Çakır, okul inşaatının yapılmasında sıkıntının yaşanmayacağını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
26 Ekim 2022, Çarşamba - 15:46
Abana’daki tartışmalı okul inşaatı ile ilgili Vali Çakır’dan açıklama

Geçen yılki sel felaketinde 70 kişinin öldüğü Ezine dere yatağına taşınmak istenmesi Abanalıları ayağa kaldırmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Abana’da Ezine Çayı üzerine inşa edilen İnönü Lisesi ile incelemenin devam ettiğini belirtti. 

Bakan Kurum, "Sıkıntı tespit edilirse oraya yapılmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Vali Çakır'dan açıklama

Sel afetinin yaşandığı Abana’daki tartışmalı okul inşaatı ile ilgili konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır, okul inşaatının yapılmasında sıkıntının yaşanmayacağını söyledi.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, ilçedeki dere yatağının selin ardından 28 metreden 70 metreye çıkartıldığını ve dere çevresinin de 5 metre boyunca yapılaşmaya kapatıldığını söyledi. 

Tartışmalara sebep olan okul inşaatının bulunduğu alanda yaklaşık 100 metrelik bir dere yatağı açıklığının olduğunu ifade eden Vali Çakır, okulun inşaatıyla ilgili herhangi bir teknik problem olmadığını ifade etti.

"12,5 metre daha geriye çekerek binamızın dış duvarını oluşturduk"

Okulun inşa edildiği alanla ilgili hazırlanan kroki üzerinden de detaylı bilgiler aktaran Vali Çakır, dere yatakların çevresine 5 metrelik yapılaşma sınırının konulduğunu vurgulayarak, “Bu yapı yasağının ardından bir bina yapmak için hukuki ve teknik olarak bir sıkıntı yok. İmkan olsa da tüm binaları 100 metre geriden başlatsak. Alanla alakalı sıkıntılar var. Biz elbette çocuklarımızı ve buraya döktüğümüz milli servetten sorumluyuz. Dolayısıyla mümkün olduğunca bu binamızı geriye çekerek konumlandırdık. 5 metre yapılaşma yasağı sınırından sonra 12,5 metre daha geriye çekerek binamızın dış duvarını oluşturduk” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1871976/abanadaki-tartismali-okul-insaati-ile-ilgili-vali-cakirdan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.