Mustafa Destici'den İmar Affı eleştirilerine sert yanıt

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni bir İmar Affı değil önceki İmar Affı’ndan yararlanamayanların mağduriyetinin giderilmesi için kanun teklifi verdiklerini söyledi. TOGO Kulelerinin sahibi Sinan Aygün ile bu konuya ilişkin asla bir araya gelmediklerini vurgulayan Destici, “Bizi birileriyle ilişkilendirmek, birileriyle görüşerek bu kanun teklifini verdi demek haysiyetsizliktir, şerefsizliktir” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Ekim 2022, Çarşamba - 19:45
Mustafa Destici'den İmar Affı eleştirilerine sert yanıt

Mustafa Destici, Ankara Masası Gündem Özel Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

İmar affına ilişkin verdiği kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, bunun yeni bir İmar Affı olmadığının altını çizdi.

Eski imar affında mağduriyet yaşayanların sayısının milyonları bulduğuna işaret eden Destici, esas hedefin bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması olduğunu vurguladı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici şunları söyledi:

“Bizim verdiğimiz kanun teklifi yeni bir imar affı değil”

“Bir kere bizim verdiğimiz kanun teklifi yeni bir imar affı değil. Eski imar affında mağduriyet yaşayan kesimlerin ki bunlar milyonlar, sayıları milyonları buluyor. Bunların mağduriyetlerinin giderilmesi. Nasıl mağduriyet ve bu düşünceye ben nereden gittim yani böyle bir kanun teklifi verilmesi veya düzenleme.

Sinop ziyaretimizde daha sonra bu Kastamonu da ki sel ziyaretlerimiz de köylere gittiğimizde adam köyüne kendi mülkiyeti üzerine ev yapmış. Elektrik bağlanmıyor. Niye ruhsatı olmadığı için. Sonra bu düzeltildi bizim de girişimlerimizle.”

“Kanun teklifimize öncülük edenler taşrada, köylerde yaşayanlar oldu”

Özellikle büyükşehir yasasından sonra eskiden biliyorsunuz köyde herkes muhtardan izin alıp kendi arazisi üzerine ya da satın aldığı arazi üzerine ev yapabiliyordu.

Şimdi büyükşehir yasası olunca bunlar hep şeye tabii oldu. Şimdi vatandaşın da eskiden gelme bir alışkanlığı var kendi arazisi üzerinde, özellikle köyde yaşayan. Bizim burada esas kanun teklifimize öncülük edenler taşrada yaşayanlar oldu, Köylerde yaşayanlar oldu. Ve bir de bu 2017-2018 yılında çıkan imar kanununda mağduriyet yaşayanlar yani nasıl mağduriyet? (Yapı kayıt belgesi) almış ama ruhsat alamamış. Ya da uydudan çekilen fotoğraflarda hata olmuş. İşte süresini geçirmiş. Bir sürü madde var bununla ilgili.”

“Mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için bir kanun teklifi verdik”

“Biz bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için bir kanun teklifi verdik. Ve bunun da arkasındayız.”

“Birileriyle görüşerek bu kanun teklifini verdi demek haysiyetsizliktir, şerefsizliktir”

“Allah biliyor, herkes biliyor belgesi bilgisi olan varsa çıkarsın. Bizi birileriyle ilişkilendirmek, birileriyle görüşerek bu kanun teklifini verdi demek haysiyetsizliktir, şerefsizliktir”

Yıkım kararı alınan TOGO Kulelerinin sahibi Sinan Aygün ile bu konuda görüştüğü iddialarını yalanlayan Destici, iddiayı ortaya atanları da sert bir dille eleştirdi.

Destici şöyle devam etti:

“Sinan Aygün ile görüşmedim”

“Sinan Aygün ile görüşmedim. Bir araya gelmişiz güya, görüşmüşüz. Ben Sinan beyle, Ankara Ticaret Odası Başkanlığı döneminde resmi ziyaretler dışında benim bir görüşmüşlüğüm yok. Bu anlamda bir ilişkim de yok. Bir araya gelmedik, görüşmedik. Böyle bir şey yok. Belki bir iki kere düğünde falan karşılaşmışızdır, merhabalaşmışızdır.”

“Cumhur İttifakı'nı ve Büyük Birlik Partisi’ni yıpratmak adına bu yapılıyor”

“ Bir, burada yapılmak istenen şu; Cumhur İttifakı'nı yıpratmak adına bu yapılıyor. İkincisi de, Büyük Birlik Partisi'ne yönelik bu yapılıyor. Bunu yapanlar kim? Tamamen 6'lı masada oturanlar ya da onların medyadaki uzantıları. Peki, bunlar Çiğdem Toker seviyesinde bu yazılıyor. Bizimle konuşulmadan, bilgi alınmadan. Görüştüğüm sorulmadı. Görüşümüz alınmıyor. Halk TV gibi televizyonlarda program yapılıyor. Yine görüşümüz alınmıyor, arkadaşımız bağlanmak istediğinde bağlanmıyor.”

“TOGO Kulelerinin yıkım kararı niye uygulanmıyor?”

“ Ben şahsen Çiğdem Toker'e şunu sormak isterim; Siz, bu bahsettiğiniz kuleler üzerinde rüşvet iddiaları, günlerce konuşulup ayyuka çıkmışken, üstelik o yapının ortaklarından birisinin kardeşi Büyükşehir de Meclis üyesi. Bütün bunlar konuşulmuşken, iddialar ortadayken bunu hiç yazdı mı? Bunu hiç araştırdı mı? Madem bu kadar ilgili. İki, peki yıkım kararı neden uygulanmıyor? 3.5 senedir belediye iş başında. Niye uygulanmıyor? İhale açarak işi geciktiriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin elinde bu binaları yıkacak alet edavat yok mu? Kepçe, dozer, vinç her neyse. Yok mu yani. Niye bekliyor, neyi bekliyor? Eğer yıkılması gerekiyorsa, mahkeme karar veriyorsa yık kardeşim ne bekliyorsun? 3.5 senedir neyi bekliyorsun? Yık! Bize iftira attıracağınıza yıkın. Niye yıkmıyorsunuz? "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1872210/mustafa-desticiden-imar-affi-elestirilerine-sert-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.