Bankadan 2,5 milyon lirayı böyle çaldı

Şişli'de, girdikleri bankada müşteri gibi davranan ve banko arkasına bırakılmış içinde yaklaşık 2,5 milyon lira değerinde döviz ve Türk lirası bulunan çuvalı alarak kaçan yabancı uyruklu 2 şüpheli Artvin'deki Sarp sınır kapısında yakalandı.
Ersin Küçükbarak
|
28 Ekim 2022, Cuma - 10:20
Bankadan 2,5 milyon lirayı böyle çaldı

Dün Büyükdere Caddesi'nde bulunan özel bir banka şubesine giden iki kişiden biri, bir süre etrafı gözetledikten sonra çalışanlara fark ettirmeden alt kısımdaki boşluktan bankoların olduğu bölüme geçti.
Şüpheli, içinde yaklaşık 2,5 milyon lira değerinde döviz ve Türk lirası bulunduğu belirtilen çuvalı alarak şube içerisinde kendisini bekleyen arkadaşının yanına gitti.
Daha sonra 2 şüpheli bankadan dışarı çıktı. Şüpheliler, geldikleri otomobille bölgeden uzaklaştı.
Hırsızlık olayı bir süre sonra bir personelin, banko arkasına geçip çuvalı bulamamasıyla fark edildi.
Güvenlik kamerası görüntülerinden, çuvalın iki kişi tarafından alındığının belirlenmesi üzerine polise haber verildi.

Biri etrafı gözetledi diğeri bankonun arkasına geçti

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dün Büyükdere Caddesi'nde bulunan özel bir banka şubesinde yaşanan hırsızlık olayının faillerini yakalamak için çalışma başlattı.
Yapılan incelemede, olay yerine otomobille gelen ve yüzlerini gizlemek için şapka takan 2 şüphelinin banka şubesine girdikten sonra bir süre etrafı gözetlediği, şüphelilerden birinin daha sonra çalışanlara fark ettirmeden bankonun arkasına geçerek para dolu çuvalı aldığı belirlendi.
Çalışanlara fark ettirmeden şubeden ayrılan şüphelilerin geldikleri otomobile olay yerinden uzaklaştığı ortaya çıktı.

Polis sınır kapısında yakaladı

Güvenlik kameraları görüntülerinden şüphelilerin eşkalini ve kaçarken kullandıkları otomobilin plakasını belirleyen polis, şüphelilerin il dışına çıktıklarını tespit etti.
Artvin üzerinden Sarp sınır kapısını geçerek Gürcistan'a geçmeye çalışan Kolombiya uyruklu J.L.G.S. (43) ve J.A.C. (40), burada polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 23 bin 120 avro, 54 bin 550 dolar, 2 bin 560 sterlin, 131 bin 90 lira ve 557 Kolombiya pesosu ele geçirildi.
Sorguları yapılmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilecek olan zanlıların daha sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1873775/bankadan-25-milyon-lirayi-boyle-caldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.