Tanzanyalı forvet Mbwana Samatta Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, Tanzanyalı futbolcu Mbwana Samatta'nın transferi konusunda oyuncu ve kulübü Aston Villa ile görüşmelere başlandığını açıkladı.
aa:text:20200924:22514147
|
24 Eylül 2020, Perşembe - 10:16
Tanzanyalı forvet Mbwana Samatta Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, yeni golcüsünü İngiltere'de buldu.  Vedat Muriqi'i İtalya Serie A ekibi Lazio'ya gönderen sarı lacivertliler Kosovalı golcünün boşluğunu  Mbwana Samatta ile dolduracak.

İstanbul'a gelen Samatta için KAP'a açıklama yapıldı.

Fenerbahçe'den, KAP'a iletilen açıklamada "Profesyonel futbolcu Mbwana Samatta'nın transferi konusunda Futbolcu ve Kulübü Aston Villa FC ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Mbwana Samatta kariyeri

Aston Villa ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Tanzanya asıllı golcü, geçtiğimiz sezon 44 maçta 12 gol attı ve 2 asist yaptı.

Tanzanyalı 27 yaşındaki golcü futbola 2010 yılında ülkesinin takımlarından African Lyon'da başladı. Tanzanya'da Simba formasını da giydikten sonra Kongo'ya TP Mazembe takımına transfer olan Samatta, burada 5 sezon oynadı. 

Belçika futbol ekolünün önemli ekiplerinden Genk ile Avrupa'ya macerasına başlayan Tanzanyalı golcü, istikrarlı futbolu sonrası 10.5 milyon euro bedelle Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'ya transfer oldu.

Kariyeri boyunca 249 maça çıkan Tanzanyalı forvet, 98 gol attı ve 27 asist yaptı. Samatta, Tanzanya milli formayla 51 maça çıktı ve 18 gol kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/188554/tanzanyali-forvet-mbwana-samatta-fenerbahcede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.