Sevinç Atabay: Çocuklar aç, eğitime devam edemiyor

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, 1 milyon 182 bin öğrencinin maddi zorluklar nedeniyle eğitim hayatına devam edemediğini, 2 milyon öğrencinin ise sosyal yardımlar sayesinde eğitim aldığını söyledi. Atabay, iktidara geldiklerinde 250 bin öğretmeni anında atayacaklarını da sözlerine ekledi.
Ankara Masası
|
01 Kasım 2022, Salı - 14:44
Sevinç Atabay: Çocuklar aç, eğitime devam edemiyor

Sevinç Atabay, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Eğitim sistemine ilişkin eleştiriler yöneten Atabay, iktidarın 20 yıllık döneminde kitapların içini boşaltıldığını söyledi. İktidarın bu süreçte 8 Milli Eğitim Bakanı değiştirdiğine dikkat çeken Atabay, her bakanın kendi söylemlerini yansıtmaya çalıştığını ifade etti.

Türkiye'deki ekonomik krizin eğitimi de etkilediğinin altını çizen Atabay "2022-2023 öğretim yılında 5 ila 17 yaş arası okulda olması gereken çocukların 1 milyon 182 bini okula devam edemiyor. Sebep karnını doyuramıyor." dedi.

Atabay sözlerine şöyle devam etti:

"Beslenme götüremiyor, okul alışverişini yapamadı. Bir kısmı erken yaşta evlendirildi. Bir kısmı anne baba çalışıyor evde kardeşine bakmak zorunda, bir kısmı da maddi zorluklardan dolayı gidemiyor. Derin yoksulluğun Türkiye’yi getirdiği noktaya bakın. 2 milyondan fazla çocuk da şartlı destekle okula devam edebiliyorlar."

Fırsat eşitliği söylemine de değinen Atabay "Ben fırsat eşitliği yerine nitelikli fırsat eşitliği diyorum. Neden, bir okul binası yapmak öğretmen koymak o çocuğun eğitime eriştiği anlamına gelmez. En iyi eğitim verdiğiniz okuldaki fırsatları o okula koymuyorsanız o fırsat eşitliği anlamına gelmez. İktidardakiler o köy okullarından bugün bu makamlara gelmişlerdir." diye konuştu.

"Okullarda hijyen yok"

MEB'in bütçesinden 5,5 milyar liralık okullara ayrılan kaynağın da yetersiz olduğunu ifade eden Atabay, 70 bin okula 4 bin 500 lira para düştüğünü söyledi. 

Atabay, bu kaynağın okulların temizlik malzemesi parasına bile yetmeyeceğini belirterek hijyen vurgusu yaptı. Bir çok okulda temizlik görevlisi olmadığını dile getiren Atabay "Etimesgut’ta bir okul müdürü okulun temizliği için velilerden yardım istedi. Okul müdürü ne yapsın" diye konuştu.

" İktidar olduğumuzda andımızı tekrar getireceğiz"

AK Parti iktidarı döneminde etik değerlerin kaybedildiğini söyleyen Atabay " Sürekli bir kavga içindeyiz, sert dil içindeyiz, bir çocuğun rol modele ihtiyacı vardır. Toplum kanaat önderi dediği rol modeller. Okul ortamı bunu sağlar işte." ifadelerini kullandı.

Atabay "Andımızı niye kaldırdık. Hangi gerekçeyle kaldırdık. İktidar olduğumuzda tekrar getireceğiz." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, atanamayan öğretmenler sorununa da değinirken, iktidarlarında 250 bin öğretmenin anında atanacağını aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1892322/sevinc-atabay-cocuklar-ac-egitime-devam-edemiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.