Akşener,"Bir vizyonsuzluk vesikası"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı vizyonunu eleştirdi.
Onur Çetinkaya
|
02 Kasım 2022, Çarşamba - 11:03
Akşener,"Bir vizyonsuzluk vesikası"

İYİ Parti lideri Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair konuştu.

"Bir vizyonsuzluk vesikası"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı vizyonunu eleştiren Akşener, "Vizyon yerine yerine getirilmemiş bayat vaatlerini yeniden servis etmeyi tercih etmişler. Bir vizyonsuzluk vesikası" ifadelerini kullandı.

Akşener, "İktidarının 20'nci yılında 20 yıl önceki vaatlerini tekrarlayan iktidar bizden başka kimseye nasip olmadı. Biriniz, Sayın Erdoğan'a 20 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatsın. 2011 yılından bu yana girdikleri her seçimde 2023 vizyonundan bahsettiler. Her şey açık seçik ortada. 12 yıldır 2023 vizyonu diyerek bu aziz milletten oy istedin. Ama o vaat ettiği hiçbir şeyi gerçekleştiremedi. Aynı hayali satamayacağı için yeni bir masal uyduruyor" diye konuştu.

 "Bir de bizi deneyin diyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş dönemde gerçekleşen seçimde kullandığı ifadeyi hatırlatan Akşener, " Hala çıkmış, seçilsem neler neler yapacağım diyor. 4 yıl önce de 'Verin yetkiyi görün etkiyi' demişti, verdik yetkiyi gördük etkiyi. 'Türkiye'yi yolsuzluktan biz kurtarırız' demişti. Biz yasa tekliflerimizi Meclis'e getireceğiz demiştik. Yolsuzlukları araştırma teklifimize hayır oyu verdiler. Tekliflerimiz reddedildi ama emekleriniz boşa gitmedi. Yalancılığın, utanmazlığın resmini Abidin'e gerek kalmadan çizmiş olduk. Utanmasa 'Bir de bizi deneyin diyecek' seçimde." dedi.

Togg değerlendirmesi 

Togg'un banttan indirilmesini değerlendiren Akşener, "Geçtiğimiz hafta Togg'un fabrika açılış ve banttan indirme töreni vardı. Bu yatırımı da geç kalmış olmakla birlikte kıymetli buluyoruz. Keşke Sayın Erdoğan da milletin Cumhurbaşkanı olma özgüvenini gösterebilseydi. Her zamanki nobran tavrından sıyrılabilseydi. Bir AK Parti PR çalışmasına çevirerek güzel bir şeyi kirlemeyi başardı" dedi.

Kur korumalı mevduat sistemi ve enflasyon 

Kur korumalı mevduat sistemini eleştiren İYİ Parti lideri Akşener, "Ekonomiden adalete, dış politikadan eğitime kadar her alanda kriz var. Bir de bütçe krizi var. Hazinemizde kapanmayan kara delikler var diye konuştu. 

Akşener enflasyon rakamlarına ilişkin olarak, "İktidarın Merkez Bankası olmayan ülke deneyiminde, Merkez Bankası başkanı enflasyon hedefini yüzde 65,2'ye çıkarmış. Oysa ki hedef yüzde 9,8'di. Daha enflasyon hedefini tutturamayan iktidar bize yüzyıldan bahsediyor" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin grev kararı

Öğretmenlerin grev kararını Meclis'e taşıyan Akşener, "İYİ Parti olarak uzman, başöğretmenlik gibi sınava dayalı düzeni doğru bulmuyoruz. 5 yıl, 15 yıl kıdemi esas alarak maaşlarda düzenleme yapacağız. Ek ders göstergelerini yükselterek öğretmenlerimize bir net maaş ikramiye vereceğiz. Her öğretmenimizin maaşında iyileştirme yapacağız. Tayin, terfi gibi tüm problemleri çözeceğiz. Zengin, güçlü ve mutlu Türkiye vizyonumuzu idealist öğretmenlerimizle gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1899104/aksenerbir-vizyonsuzluk-vesikasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.