Cüneyt Özdemir: Adam Putin'i ikan etti

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Rusya'nı tahıl anlaşmasına geri dönmesiyle ilgili "Adam Putin’i ikna etti beyler, kolay bir iş değil tahıl anlaşmasına geri dönmek" yorumunu yaptı.
Ankara Masası
|
02 Kasım 2022, Çarşamba - 16:00
Cüneyt Özdemir: Adam Putin'i ikan etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım'daki gemilere yapılan saldırıların ardından Tahıl Koridoru Anlaşması'na katılımını askıya aldığını duyurdu.

Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan diplomatik girişiminde bulunurken, bugün koridorda sevkiyatların tekrar başlatıldığı duyuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türkiye ve BM'nin çabalarıyla Rusya'nın tahıl anlaşmasına geri döndüğünü ilan ederek,  "29 Ekim'de, Ukrayna tarafından Karadeniz Filosu gemilerine ve tahıl koridorunun güvenliğini sağlayan gemilere karşı terör saldırısında bulunulması sonrası Rusya, tahıl anlaşmasını askıya aldı. Rusya'nın bu tutumu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e ve BM Güvenlik Konseyi'ne sunuldu. Türkiye ve Birleşmiş Milletler sayesinde, tahıl koridorunun Kiev tarafından Rusya’ya karşı askeri operasyonlar düzenlenmesi için kullanılmayacağına dair Ukrayna’dan yazılı garanti aldık. Rusya Federasyonu şu an için alınmış olan garantileri yeterli görmektedir ve Ukrayna limanlarından tahıl ve gıda ürünlerinin güvenli bir biçimde çıkarılmasını içeren anlaşmanın uygulanmasına yeniden başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Adam Putin'i ikna etti"

Bu gelişmeleri canlı yayında öğrenen Gazeteci Cüneyt Özdemir'in yorumu ise sosyal medyada gündem oldu.

Özdemir "Adam Putin’i ikna etti beyler, kolay bir iş değil tahıl anlaşmasına geri dönmek" yorumunu yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1904190/cuneyt-ozdemir-adam-putini-ikan-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.