Ünlü yapımcı-yönetmen Osman Sınav: "Kurtlar Vadisi’yle bu mesleğe başlamadım"

Ünlü yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, çektiği filmlerin arka planında yaşanan ancak şimdiye kadar hiç bilinmeyenleri TRT 2'de yayınlanan "Yerli Sinema" programında anlattı. En marjinal filminin Aşk Kırmızı olduğunu açıklayan Sınav,” Toplumda oluşan klasik Osman Sınav algısının karesinin dışında bir filmdir. Ben Kurtlar Vadisi’yle doğmadım. Kurtlar Vadisi’yle de bu mesleğe başlamadım. Onunla da bitmeyecek. ” dedi.
Büşra Bayrak
|
02 Kasım 2022, Çarşamba - 21:27
Ünlü yapımcı-yönetmen Osman Sınav: "Kurtlar Vadisi’yle bu mesleğe başlamadım"

Kültürden sanata, edebiyattan tarihe, sinemadan müziğe, söyleşiden felsefeye kadar hayatın tüm renklerinin ekranlara geldiği TRT 2'de her çarşamba saat 21.00'de yayınlanan ve Türk sinemasının usta yapımcı, yönetmen ve senaristlerinin tecrübe, hikaye ve anılarını paylaştığı "Yerli Sinema" isimli programının bu haftaki konuğu duayen yapımcı ve yönetmen Osman Sınav idi.

"Kurtlar Vadisi'nin baştan çıkartıcı olmasının iki nedeni var"

Toplam 4 sezondan oluşan Kurtlar Vadisi dizisinin yönetmen koltuğunda oturan Sınav, dizinin baştan çıkartıcı özellikte olmasının iki nedeni olduğunu söyleyerek, “Birisi oradaki inanılmaz aşk hikayesidir. İkincisi de Türkiye’nin milli gelirinin yarısı vergilendirilmiyor ve bizim adına Kurtlar Vadisi dediğimiz karanlık ve puslu bir vadiden geçiyor. Böyle bir manifestosu vardı o yıllarda.” dedi.

"Uzun Hikaye filminin senaryosu 11 yıl sürdü"

2012 yılında vizyona giren Uzun Hikaye filminin senaryosunun 11 yıl sürdüğünü belirten Sınav, “Hatta bir gün Kenan İmirzalıoğlu bana dedi ki; ‘Bak yaşlanıyorum, Pehlivan Süleyman karakterini oyna diyeceksin oynamam dedi. Ben Bulgaryalı Ali'yi oynamak istiyorum. Elini çabuk tut’ dedi öyle esprileştik.” diye konuştu.

Uzun Hikaye filminin başrolü hakkında da ilginç açıklamalarda bulunan Sınav,” Kenan gözleriyle gülen bir adamdır. Bulgaryalı sosyalist Ali de karakter olarak başına ne gelirse gelsin sürekli gülümseyen, sürekli hayata pozitif enerjiyle bakan, hakikaten müthiş gülümseyen bir adamdır. Yiğit'e senaryo yazarken dedim ki başrolümüz Kenan değil, Kenan'ın gülümsemesi olacak ve senaryoyu yazarken de sete çıktığımızda da Kenan'a bunu söyledim. Dedim ki; gülümsemen hiç eksik olmayacak ve bunu başrole oturtacağız.” ifadelerini kullandı.

" Deli Yürek Bumerang Cehennemi'nin ana amacı intikam değildir"

Sınav, Deli Yürek Bumerang Cehennemi sinema filminin hala aktüel ve aktif bir film olduğunun altını çizerek“Bumerang Cehennemi'nin hala sosyolojik bir karşılığı var. Hala su kavgası Ortadoğu'nun büyük kavga nedenlerinden birisidir” dedi. Sınav, filmin ana amacının ise kesinlikle intikam olmadığını ve hayatının hiçbir döneminde intikam üzerine düşünmediğini belirtti.

"Ben Kurtlar Vadisi’yle doğmadım"

Programda en marjinal filmini de açıklayan Sınav şunları kaydetti:

” Benim en marjinal filmim Aşk Kırmızı’dır diyebiliriz. Çünkü toplumda oluşan klasik Osman Sınav algısının karesinin biraz dışında bir filmdir. Bence sinema tarihinde, benim kariyerimde özel bir yerde olacak. Yani Osman Sınav aslında bu filmle daha özel bir atmosfer yaratmıştı. Bu film gözden kaçtı denilecek. Yakıştı mı bize diyenlere vah vah diye bakıyorum bazen. Yani tabiî ki onları çok seviyorum. Onlar beni sevdiği için bunu söylüyorlar. Bunu anlıyorum ama bu beni sanatçı olarak bir yere hapsediyor. Ben hapsedilmek istemiyorum. Ben Kurtlar Vadisi’yle doğmadım. Kurtlar Vadisi’yle de bu mesleğe başlamadım. Onunla da bitmeyecek. Ben bir sinemacıyım, anlatmaktan heyecan duyacağım çok hikaye var daha da başında hissediyorum. Artık emekli olmam lazım. Ama daha çok heyecan verici hikaye var. Niye orya hapsolayım?

http://www.ankaramasasi.com/haber/1904600/unlu-yapimci-yonetmen-osman-sinav-kurtlar-vadisiyle-bu-meslege-baslamadim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.