Jorge Jesus: ''Grubu birinci sırada bitirmek için elimizden geleni yapacağız''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Grubu birinci sırada bitirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Ankara Masası
|
03 Kasım 2022, Perşembe - 05:00
Jorge Jesus: ''Grubu birinci sırada bitirmek için elimizden geleni yapacağız''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ile futbolculardan Lincoln Henrique, yarın akşam Dinamo Kiev ile Cracovia Stadyumu’nda oynayacakları UEFA Avrupa Ligi B Grubu altıncı ve son hafta maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Jesus, yarın oynayacakları maçla grup aşamalarını tamamlayacaklarını söyleyerek, "Bugüne kadar grupta harika bir performans sergiledik ama henüz grubun sıralaması belirlenmedi. Rennes takımı ve Fenerbahçe’nin grubu birinci bitirerek direkt son 16’ya kalma ihtimalleri var. Biliyoruz ki atılan goller sıralamada belirleyici olabilir. Teorik olarak daha avantajlı olan takım Rennes takımı, çünkü evlerinde oynayacaklar ve Dinamo Kiev’e kıyasla daha az güçlü diyebileceğimiz bir takımla oynayacaklar. Ama biz kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapıp Rennes maçını bekleyeceğiz” dedi.

"Biz her zaman olduğu gibi kazanmak için oynayacağız"

Genç futbolcularımızın Dinamo Kiev karşısındaki forma şansının sorulması üzerine Portekizli teknik adam, “İhtimal var tabii ki. Belirtmiş olduğum gibi yarın grup aşamasını tamamlıyoruz, gruptaki son maçımızı oynuyoruz ve galibiyet sonrası gruptan birinci çıkarak bir tur atlama ihtimalimiz var. Rennes takımının da aynı ihtimali var. Yarınki maçta duruma göre bakabiliriz. Maç sırasında nasıl bir durumda olduğumuzu, bizim maçımızın skorunu ve rakip takımın skorunun ne olduğuna bakarak belli kararlar verebiliriz. Daha fazla gol atan birinci sırada bitirebilir, böyle bir ihtimal söz konusu. Dolayısıyla süreye, zamana ve sonuçlara göre bakıp kararlar vereceğiz. Ama biz her zaman olduğu gibi kazanmak için oynayacağız. Az önce de belirtmiş olduğum gibi grup aşamasını harika bir şekilde geçirdik ve 1 galibiyetle kapatabilirsek bizim için çok daha iyi olacak. Ama bu yine de bize grup birinciliğini garantilemeyecek. Hangi takım daha fazla gol atarsa birincilik koltuğunda o oturacak. Bu detayları biliyoruz. Yarınki maçta neler olacağını göreceğiz” cevabını verdi.

"Grubu birinci bitiren takım play-off oynamayacak"

Grubu birinci bitirmenin önemine değinen deneyimli teknik adam, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Grubu birinci bitiren takım play-off oynamayacak, direkt son 16 turuna katılacak. Dolayısıyla birinci bitirmek ve ikinci bitirmek arasında büyük bir fark var. Rennes ve Fenerbahçe takımları, birinci sırada olmak için yarışıyorlar. Birinci bitiren takım bir tur daha eksik oynamakla birlikte aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nden gelen takımlarla da eşleşmeyecek. İkinci bitiren takım Şampiyonlar Ligi’nden gelen takımlarla, dolayısıyla daha zor diyebileceğimiz takımlarla eşleşecek. Bunu engelleyebilirsek bizim için daha da iyi olur. Yarın iki takımın da galip gelmesi durumunda atılan goller belirleyici olabilir. Rennes maçını Fransa’da oynayacak, biz burada Polonya’da oynayacağız ve maçların skoruna göre sıralama belirlenecek.”

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1905368/jorge-jesus-grubu-birinci-sirada-bitirmek-icin-elimizden-geleni-yapacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.