Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi’nde grubu birinci bitirmeyi hedefliyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. ve son maçında Dinamo Kiev karşısına çıkıyor.​ Rennes'in +1 averaj önünde liderlik koltuğunda oturan sarı lacivertliler, grubu ilk sırada bitirmek için Ukrayna temsilcisi karşısında galibiyet arayacak.
Ersin Küçükbarak
|
03 Kasım 2022, Perşembe - 10:22
Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi’nde grubu birinci bitirmeyi hedefliyor

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe , UEFA Avrupa Ligi B Grubu son maçında Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. 

İki takım arasında grupta İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmayı Sarı Lacivertliler 2-1 kazanmıştı. Gruplarda oynanacak son müsabakalar öncesinde 11 puanla Rennes'in +1 averaj önünde liderlik koltuğunda bulunan Fenerbahçe, grubunu zirvede bitirmek için Ukrayna temsilcisi karşısında galibiyet arayacak. Gruptaki diğer maçta Rennes, AEK Larnaca'yı ağırlayacak.

Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Polonya'nın Krakow kentindeki Cracovia Stadı'nda bu akşam oynanacak Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçını Hırvat hakem Duje Strukan yönetecek. Karşılşima TSİ 23.00'te başlayacak ve Exxen'den naklen yayınlanacak.

Dinamo Kiev-Fenerbahçe muhtemel 11'ler

Dinamo Kiev: Bushchan, Tymchyk, Zabarnyi, Popov, Vivcharenko, Garmash, Sydorchuk, Tsygankov, Buyalsky, Kabaiev, Vanat

Fenerbahçe: Altay, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Szalai, Alioski, Arao, İsmail, Lincoln, İrfan Can, Batshuayi (Emre Mor), Valencia

Fenerbahçe gruptan nasıl lider çıkar?

Fenerbahçe ile Rennes arasındaki ikili averajda eşitlik var. Her iki mücadele de beraberlikle sonuçlandı. Bu nedenle, her iki takım da maçlarını kazanır ve puan eşitliği oluşursa, genel averaja bakılacak. Sarı lacivertliler şu anda 4 averajda, Rennes ise 3. 

Averajların eşit olması halinde atılan gole bakılacak. Fenerbahçe şimdilik bu konuda da önde. Örneğin bu akşam Fenerbahçe 1-0, Rennes ise 2-0 kazanırsa tüm alanlarda eşitlik söz konusu olacak. 

Bu durumda UEFA denkliği bozmak için sırasıyla deplasmanda atılan gole (Fenerbahçe 4 attı ama bu akşam deplasmanda oynayacak. Rennes 6 gol attı ama son maçta evinde karşılaşacak), alınan galibiyet sayısına (eşit), deplasmanda alınan galibiyet sayısına (Fenerbahçe kazanırsa eşit olacak), disiplin puanına bakıyor. Son çare olarak ise UEFA kat sayısı devreye giriyor. İş son seçeneğe kalırsa, Fransa’nın ülke puanı bizden yüksek olduğu için Rennes lider olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1905564/fenerbahce-uefa-avrupa-liginde-grubu-birinci-bitirmeyi-hedefliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.