Akar, "Pençe Kilit'te sona yaklaşıldı"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit'te sona yaklaşıldığını duyurdu. Akar operasyon kapsamında terör yuvaları hainlerin başına yıkıldı derken, 429 teröristin de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
03 Kasım 2022, Perşembe - 10:54
Akar, "Pençe Kilit'te sona yaklaşıldı"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu’na katılan birliklerin komutanlarıyla görüştü. Akar komutanlardan son duruma ilişkin bilgi aldı.

Terörü kaynağında kurutmak esasıyla, artan bir tempoda taarruz anlayışla teröristle mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Akar, "İnşallah sizin çalışmalarınız ve Mehmetçiğin alın teriyle asil milletimizi, 40 yıldır başına musallat olan terör belasından kurtaracağız. Bu konuda azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

Pençe-Kilit'te sona gelindi 

Pençe-Kilit Operasyonu'nda mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini aktaran Akar, "Mehmetçik tarafından 540'dan fazla sığınak, mağara temizlendi, teröristlerin yerleştirdiği 1808 mayın, el yapımı patlayıcı imha edildi. Şu ana kadar 429 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe Kilit Operasyon sahasının tamamı kontrol altına alınmak üzere, sona doğru yaklaştık. Zap'ı teröristlerden temizleyeceğiz ve böylece hudutlarımızın tamamını kilit altına alacağız" açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1905643/akar-pence-kilitte-sona-yaklasildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.