İletişim Başkanlığı'ndan medyaya hijyen seti

Ankara Masası
|
27 Mayıs 2020, Çarşamba - 14:29
İletişim Başkanlığı'ndan medyaya hijyen seti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı medya mensuplarına Covid-19 hijyen seti ve Türkiye'nin korona virüsle mücadelesini anlatan bir kitap gönderdi.

Covid-19 mücadelesinde medya da ön saflarda er alıyor.

Salgın sürecinde toplumu doğru şekilde bilgilendirmek amacıyla haberciler tedbirlere uyarak sahada yerini aldı.

Sağlık çalışanlarının fedakarlığını an be an aktaran yayıncılar, Türkiye’nin dünyaya örnek olan kriz yönetimini milyonlara ulaştırdı.

Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı da, gazetecileri unutmadı. Haber merkezlerine içinde koruyucu malzemelerin bulunduğu hijyen setleri gönderen İletişim Başkanlığı, Prof. Dr. Fahrettin Altun imzalı teşekkür mektubu ile Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesini anlatan bir kitabı da paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun mektupta, dünyanın zorlu bir dönemden geçtiğine dikkati çekti.

“Cephe hattında doktordan laborantlara sıra dışı bir ordu faaliyet gösteriyor”
Prof. Dr. Altun, “İnsanlık, kurbanları arasında, ırk, din veya cinsiyet ayrımı yapmayan görünmez bir düşmanla savaşıyor. Yeni koronavirüs tüm ülkeleri ve toplumları etkiledi. Bu krizi yönetmekte nispeten daha başarılı olan milletler bile ciddi kayıplar yaşadı; hastalığın, yaşam tarzlarına nasıl meydan okuduğuna şahit oldu. Bugün yaşadığımız bu büyük krizi geçmiş ihtilaflardan ayıran özelliği, cephe hattında doktorlardan, hemşirelerden, sağlık çalışanlarından, mühendislerden ve laborantlardan oluşan sıra dışı bir ordunun faaliyet göstermesidir. Anneleri, babaları, çocukları kurtarmak için her gün kendi canlarını tehlikeye atan isimsiz kahramanlarımızı selamlıyorum. Dünyanın her yerinde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet; acılı ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum” dedi.

Herkesin sağlığını koruyarak bu savaşta sağlık çalışanlarının mücadelesine katkı sunabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Altun şöyle devam etti: “Dünyanın bu belirsizlik dönemlerinde kamu adına önemli bir görev üstlenen siz gazeteci dostlarımızın sağlığı da bizim için çok değerlidir. Milletimizin, üstün gayretleriniz ve fedakarlığınız için duyduğu minnettarlığın bir nişanesi olarak size bu koruyucu ekipmanlar ile hijyen malzemelerini takdim ediyoruz.”

Medyaya hijyen seti
Gazetecilere gönderilen hijyen setinde, eldiven, maske, kağıt mendil, anti bakteriyel ıslak mendil, Borel dezenfektan ve kolonya bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/19065/iletisim-baskanligindan-medyaya-hijyen-seti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.