Başkentte camiler cemaatle buluşmaya hazırlanıyor

Ankara Masası
|
27 Mayıs 2020, Çarşamba - 12:48
Başkentte camiler cemaatle buluşmaya hazırlanıyor

Ankara’da Cuma namazı için hazırlıklar başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısının ardından camilerin, 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde kısıtlı olarak açılacağı belli olmuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın illere gönderdiği genelgeye göre Cuma namazı, valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek yeterli bahçesi/avlusu/açık alanı bulunan camilerde kılınabileceği belirtilmişti.

Bu kapsamda Ankara’da ilçe belediyeler, uzun bir aranın ardından Cuma günü kılınacak ilk Cuma namazı için belirlenen camilerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına başladı.

ALTINDAĞ’DA 32 CAMİ VE AÇIK ALANDA DEZENFEKSİYON ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Altındağ Belediyesi ekipleri, Altındağ Müftülüğü koordinesinde, Cuma namazı için ilçede uygun bulunan 32 cami ve açık alanda detaylı temizlik ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyor.

Cuma namazı kılınacak olan cami ve açık alanları temizlemekle yetinmeyen Altındağ Belediyesi, ibadete gelen vatandaşlar için tek kullanımlık seccade dağıtımında da bulunacak. Vatandaşların gönül rahatlığıyla ibadet edebilmeleri için görev başında olan belediye ekipleri, ibadet yapılacak alanların giriş ve çıkışlarından ateş ölçümü yaparken maske ve el dezenfektan stantları da kuracak.

" Alınlar büyük özlemle secdeye değecek "

Camilerin aylar sonra ibadete açılıyor olmasının çok sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, " Tedbiri elden bırakmamalıyız. Şükürler olsun, camilerimiz yeniden cemaatle buluşacak, alınlar büyük özlemle secdeye değecek" dedi.

KEÇİÖREN’DE 52 CAMİ İLE 8 SEMT PAZARI ALANI VE 6 OKUL BAHÇESİNİN İBADETE HAZIRLANIYOR

Başkan Turgut Altınok, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğlen ve ikindi namazlarıyla birlikte cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınmaya başlayacağının duyurulmasıyla birlikte Keçiören Kaymakamlığı tarafından belirlenen 52 cami ile 8 semt pazarı alanı ve 6 okul bahçesinin ibadete hazırlandığını kaydetti.

“İbadethanelerimiz gül kokusuyla daha ferah”

Cemaatle kılınacak olan öğle, ikindi ve cuma namazları öncesinde ve sonrasında camileri rutin aralıklarla dezenfekte edeceklerini de aktaran Altınok, “Rutin olarak sürdürdüğümüz ibadethane temizliği ile vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla temiz bir ortamda ibadet edebilirler. Sevgili Peygamber Efendimizin (s.a.v) kokusu olan gül kokusunu da tüm ibadethanelerimize sıkarak daha ferah bir ortamın oluşmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

MAMAK’TA 80 CAMİİ FAALİYETE GEÇECEK

Mamak’taki camilerde dezenfekte çalışmalarına hız veren Mamak Belediyesi, camilerin içinin yanı sıra avlusunda ve vatandaşların kullanabileceği alanlarda dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Belediye aynı zamanda camilerin yeşil alanlarında da bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışması yaptı. Camilerin içi ve dışı kapsamlı bir şekilde dezenfekte edilerek 29 Mayıs’ta cemaatle kılınacak Cuma namazı için hazırlanırken, tedbirler kapsamında da Cuma günü vatandaşların ateş ölçümleri yapılacak, vatandaşlara tek kullanımlık seccade ve maske dağıtılacak.

“Tüm tedbirleri aldık”

  Normalleşme süreci içerisinde Mamak’ta bulunan 261 caminin 80 tanesinin faaliyete geçeceğini kaydeden Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Sarıgöl, “Vatandaşların virüsten en az etkilenmesi için camilerin iç ve dışı tamamının yıkanması, temizlenmesi, süpürülmesini işlemlerini gerçekleştiriyoruz. 29 Mayıs’ta camiler açıldığında vatandaşlarımız huzurla ve güvenle ibadetini yapabilir. Vatandaşlarımızdan da talebimiz, tedbiri elden bırakmamaları, maske ve sosyal mesafeye uymalarıdır” dedi.

 BEYPAZARI’NDA TÜM CAMİLER İBADETE HAZIR HALE GETİRİLDİ

Beypazarı Belediyesi, ilçede bulunan tüm camilerde temizlik ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirerek ibadete hazır hale getirildi.

Camilerde halılar, avizeler, temas edilen her noktada temizlik işlemi ve dezenfekte işlemi yapıldı. Cami avlusu ve şadırvanlar da bu kapsamda temizlendi. 

  “İlgili tüm hazırlıklar tamamlandı”

Beypazarı’nda camiler kapatılırken ibadete hazır şekilde kapatıldığını aktaran Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Cemaatle namaz kılmanın ne kadar kıymetli olduğunu biliyorduk. Onunla ilgili tüm hazırlıklarımız hazır. Camilerimiz ibadete hazır. Her ne kadar birileri dışarıdan gelip dezenfekte yapmadan dezenfektan yapıldı belgelerinin asılmasını istese de biz gerçeğini yapıyoruz” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/19066/baskentte-camiler-cemaatle-bulusmaya-hazirlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.