Erdoğan'dan başörtüsü düzenlemesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, başörtüsü düzenlemesi üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna," Gelin ayrım yapmadan bu işi anayasada halledelim. Gerekirse referanduma gidelim'' diye konuştu.
Onur Çetinkaya
|
04 Kasım 2022, Cuma - 15:27
Erdoğan'dan başörtüsü düzenlemesine ilişkin açıklama

İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü düzenlemesine dair değerlendirme yaptı.

"Gelin ayrım yapmadan bu işi anayasada halledelim"

Anayasa ve başörtüsü düzenlenmesine değinen Erdoğan, CHP liderine seslendi.  

Erdoğan, " Üniversitelerimizde ikna odalarını kuranlar şimdi de geldiler 'Başörtü sorununu çözelim' diyorlar. Ne kadar güzel. Bak nereden nereye geldik. Gel anayasa yapalım diyoruz. Kılıçdaroğlu kaçak dövüşüyor, samimiysen gel halledelim. Bir gece yarısı kalktın 'Yasal düzenleme yapalım' dedin. Biz yıllardır bunu düşünüyoruz zaten. 'Gel' diyoruz 'şimdi bunu beraber yapalım. Hadi bakalım bu seçimde kaç tane başörtülü milletvekili adayı çıkaracaksın? Şimdi bunu söyledim ya inanın başörtülü milletvekili adayı da koyar. Rozet takmaya başladı. Ne kadar güzel. Arkadaşlarımız ziyarete gittikler şu anda gerek yok dediler. Seçimden sonra çalışalım dediler" ifadesini kullandı. 

Referandum çağrısı 

Düzenleme ile sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı," Gerekirse referanduma gidelim. Millet en doğrusu söyler. Gidelim millete bakalım millet ne diyor? Millete gitmeyi de kabul edemezler. Teklifimiz üzerinde kapsamlı uzlaşma sağlanabilirse bundan kadınlarımız ve ülkemiz çok karlı çıkacaktır.'' diye konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1909691/erdogandan-basortusu-duzenlemesine-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.