Karadayı toprağa verildi

Ankara Masası
|
27 Mayıs 2020, Çarşamba - 14:33
Karadayı toprağa verildi

Uzun süredir kanser tedavisi gören ve dün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 22. Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı toprağa verildi.

Karadayı'nın cenazesi tedavi gördüğü özel hastanenin morgundan alınarak, Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürülmüştü.

Karadayı için hastane bahçesinde askeri tören düzenlendi. 

Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile aile yakınları katıldı.

Törenin ardından cenaze namazı kılınan Karadayı'nın naaşı Çengelköy Mezarlığı'na defnedildi.

Uzun süredir kanser tedavisi gören ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 22. Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, 88 yaşındaydı.

Evli ve iki çocuk babası olan Karadayı, 1991 yılında 1. Ordu Komutanlığı, 1993 yılında ise bir yıllığına Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapmıştı. Karadayı Genelkurmay Başkanlığı'na ise, 30 Ağustos 1994 yılında atandı.

28 Şubat'ın bir numaralı sanığıydı

İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat 1997 yılında yapılan Milli Güvenlik Kurulu'na da askeri kanadın başındaki isim olarak katıldı. Toplantının ardından yayımlanan bildiri tarihe post modern darbe bildirisi olarak geçti.

1998 yılında yaş haddinden emekli olan Karadayı, görevini bitirdikten yıllar sonra açılan 28 Şubat davasında bir numaralı sanık olarak yargılandı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonucunda, Karadayı'yı hükümeti düşürmeye ve devirmeye iştirak suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırdı. Bu ceza daha sonra müebbet hapse çevrildi. Karadayı yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle cezaevine girmedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/19121/karadayi-topraga-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.