Destici, "Ne ABD ne Rusya hiçbirine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz"

Büyük Birlik Partisi 2023 seçimlerine Malatya mitingi ile başladı. Genel Başkan Mustafa Destici, terörle mücadele, anayasa ve gündeme dair konuları değerlendirdi.
Onur Çetinkaya
|
06 Kasım 2022, Pazar - 15:08
Destici, "Ne ABD ne Rusya hiçbirine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) 2023 seçimleri için sahaya indi. Sloganlarla sahneye çıkan Genel Başkan Mustafa Destici, Malatya'daki ilk mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

"Ne ABD ne Rusya hiçbirine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz"

Terörle mücadeleye değinen Destici, terör örgütlerine sert konuştu. BBP lideri, geri adım atmadık, hiçbirine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz dedi. 

Destici,"PKK’nın, FETÖ’nün, DAEŞ’in saldırılarına maruz kaldık. Hiç geri adım atmadık. Saldırıları püskürttük ama terör örgütlerinin, ülkemizi, milletimizi hedef alan provokasyonları, dezenformasyon çabaları tüm hızıyla devam ediyor.  Suriye’deki iç savaşın tarafları, önce masum sivilleri, Suriye’de yaşayan soydaşlarımızı, sonra sınırlarımızı hedef aldı. Küresel güçler, Suriye’de, adım adım, ilk hedefi "Türkiye’nin toprak bütünlüğü" olan bir terör devleti kurdurmaya çalıştılar. Kabul de etmedik, boyun da eğmedik. Ne ABD ne Rusya hiçbirine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Başkası olacağına güney sınırımızda komşumuz PYD olsun diyen hainlerin dostları gafillere de meydanı bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

"İlişkilerimiz güçlü bir şekilde ilerliyor"

Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz, hiçbir dönemde olmadığı kadar, artarak, sağlam ve güçlü bir şekilde gelişiyor ifadesini kullanan Mustafa Destici, "Bunları elbette milletimizin karakteriyle, devletimizin gücüyle, hükümetimizin iradesiyle ama en çok, içinde olduğumuz Cumhur İttifakı’nın kararlı, desteğiyle sağladık. Biz el ele verdiğimizde, birlik olduğumuzda, değerlerimize sarıldığımızda, fani olan hiçbir güç bizi yıkamaz, yok edemez, ilerleyişimizi durduramaz." açıklamasını yaptı.

"Elhamdülillah zincirler kırıldı, Ayasofya açıldı"

Milletimizin uzun yıllar süren özlemini dindiren, beklentilerine karşılık veren, önemli adımlar atıldı diyen Destici, Ayasofya Camii'nden örnek verdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, "Bunlardan biri Ayasofya’nın yeniden Cami olarak ibadete açılmasıydı. Ayasofya’yla ilgili husus; Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesinin, “fatihinin vasiyeti”ne ve “vakıf senedi”ne aykırı bir statüde bulunmasıydı. Bu gerekçe ile yıllarca içinde bulunduğumuz yanlıştan rahatsızlığını en çok seslendiren camianın bir mensubu olarak, tekrar, Ayasofya’nın açılmasıyla ilgili memnuniyetimizi dile getirmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Ayasofya, 1500 yıla yaklaşan ömründe, bir tarihi eser olarak da en iyi korunduğu dönemi, Türklerin idaresi altında yaşadı. Elhamdülillah zincirler kırıldı. Ayasofya açıldı." diye konuştu.

Türkiye Yüzyılı, Togg

Destici, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi ve yerli otomobil Togg ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin vizyon projesi TOGG'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü’nün açılış töreni yapıldı. Projeyi ve projenin üretim aşamasına geçmesini, pek çok açıdan önemli buluyoruz: Bunlardan biri, otomotiv sektöründe, artık “kendi markamızla” üretici ve ihracatçı durumuna geliyor oluşumuz. Ulaşımda dünyanın en önemli trendi olan elektrikli araçlar sektöründe, uluslararası rekabetin aktörlerinden biri haline gelme şansını yakalıyoruz. Petrole olan bağımlılığımız ve fosil yakıtların çevreye verdiği zararlar, bu projenin önemini bir kez daha artırıyor. Ülkemizdeki her gelişme, her ilerleme, her yatırım, bize ancak mutluluk verir. Vatanını, Milletini seven herkese de mutluluk vermesini bekleriz. Biz, henüz Cumhuriyetin ilk yıllarında, kendi silahını üreten ve silah üretiminde belirgin bir gelişme gösteren ülkeydik. Cumhuriyetin ilk yıllarında uçak üretiyorduk, ürettiğimiz uçakları ihraç ediyorduk. Türkiye, 60’lı yılların başında, 60 yıl önce, kendi otomobilini üretmek için önemli bir adım atmıştı. Bugün TOGG’a karşı da benzerlerini gördüğümüz; küçümsemelerle, aşağılık kompleksleriyle, müstemleke zihniyetiyle; üretim toplumu olmamızı, dünyayla rekabet etmemizi istemeyenlerin, başka ülkelerin, içerideki işbirlikçilerinin gayretleriyle; çok sayıda gelişme hamlemiz maalesef akamete uğratıldı. İnşallah bu kez aynı üzücü hatıraların bir benzerini yaşamayacağız. Bu projenin, pek çok sektörde gelişim sürecinin ivmesini artıracağını düşünüyorum. Projenin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Emeği ve katkısı olan herkese ve her kesime de şükranlarımızı sunuyoruz." 

Anayasa değişikliği

CHP 'nin gündeme getirdiği başörtüsü ve anayasa değişikliği teklifini değerlendiren Destici, Türkiye, dünyada ve bölgemizde süregelen problemler yumağı içinde var olma savaşı verirken, ülkemizin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, "Başörtüsü sorununu çözmek için yasa teklifi vereceklerini" açıkladı. Türkiye, hatırladıkça bile utanç duyduğumuz hadiselerle neden karşı karşıya kaldı? Ya da bu zulümleri bu millete kim yaşattı? Bunun "CHP” dışında ya da "CHP zihniyeti" dışında bir cevabı var mı? Yok." diye konuştu.

Sözlerine devam eden Mustafa Destici, "2008 yılında gerçekleşen ve kamuda başörtüsü yasağını fiilen kaldıran anayasa değişikliğine itiraz edenlerden biri, CHP’nin o günkü Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. 2008’deki düzenlemeye, "Yapılmak istenen, Türkiye'yi Ortaçağ karanlığına geri götürmek ve 85 yıllık Cumhuriyet'in rövanşını almaktır." şeklinde utanç verici bir cümleyle itiraz etmişlerdi.

Şimdi adalet bakanlığımızın öncülüğünde Cumhur İttifakı’mız tarafından hazırlanan iki maddelik, başörtüsü serbestisini ve ailenin korunmasını temel alan anayasa değişikliği teklifi Meclis’teki diğer partilerle de paylaşıldı. Şimdi göreceğiz kim samimi olarak başörtüsü serbestliğinden, inanç hürriyetinden ve ailenin korunmasından yana kim de yasaklardan ve sapkın yaşamlardan yana." ifadelerini kullandı.

"Kötü komşu insanı ev sahibi yapar"

Yunanistan'ın Türkiye ile ilgili provokasyon hareketlerine tepki gösteren Destici, "Herkes biliyor ki, bugüne dek, Türkiye Cumhuriyeti’nin de, Türk Milleti’nin de Yunanistan’dan toprak talebi olmamıştır. Uluslararası hukuka aykırı bir şekilde, Ege’yi Türklerin geçişine kapatmaya çalışmak ve adaları silahlandırmalarına rağmen olmamıştır. Bugün yine Yunanistan tarafından, “olmamıştır” yerine, “olmamıştı...” demeye zorlanıyoruz. Yunanlı politikacılara, halkının kaderiyle oynamamalarını; “Kötü komşu insanı ev sahibi yapar.” atasözünü hatırlatıyorum. Bir NATO üyesi olarak, ABD’nin, Yunanistan’daki üslerini, hangi tehdide karşı konuşlandırdıklarını da açıklamak zorunda olduklarını, bunu önce NATO’ya, sonra Türkiye’ye, daha sonra da dünya kamuoyuna karşı borçları olduğunu hatırlatıyorum. Türkiye, ABD’nin uydusu olmayacak kadar büyük bir ülkedir." diye seslendi.

"Sıradan bir zevzeklikten ibaret göremeyiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  uyuşturucu ticareti iddialarını değerlendiren Destici, "Türkiye’deki bir siyasetçi, kendi devletini, uydurma bir şekilde, "uyuşturucu ticareti"yle ilişkilendirebiliyorsa, bu davranışı "sıradan bir zevzeklikten ibaret göremeyiz. Türkiye’nin, uluslararası ilişkilerde, hemen her alanda "hak arama", "hukukunu koruma" mücadelesi verdiği günleri yaşıyoruz. dedi.

"Cumhur İttifakı ile yola devam"

Önceki dönemde olduğu gibi, yeni dönemde de Cumhur İttifakı ile yola devam ettiklerini kaydeden Destici, "Önceki seçimlere de Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni olarak katıldık. Şimdi de devletin bekasını ülkenin bütünlüğünü, aziz milletimizin istiklalini, istikbalini ve refahını gözeterek Cumhur İttifakıyla yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir çıkar hesabı ve siyasi kaygı gütmeden, ülke meselelerinde devletimizin, hükümetin yanında olduk. Zaman içinde eleştirilerimiz de oldu, hükümetin kararlarına katılmadığımız durumlar da oldu.  Fikirlerimizi, muhataplarına, yine dürüstçe, olabildiğince açık bir şekilde, saygı ve nezaket dairesinde ifade ettik, saygı ve nezaketle mukabele gördük. Kişisel olarak da çok sayıda kanun teklifinde imzam bulunuyor. Birçoğu yasalaştı. Pandemiden ekonomiye, savunmadan enerjiye, terörden dış politikaya, sanayiden eğitime, hükümetin görev alanlarındaki sayısız konuda, hükümetin çalışmalarına önerilerde, katkılarda bulunduk." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1913685/destici-ne-abd-ne-rusya-hicbirine-boyun-egmedik-egmeyecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.