İsveç'ten Türkiye mesajı

Türkiye ile NATO görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "PKK ve YPG ile temas şeklinde bir ajandamız yok. Bu durum Türk hükümeti tarafından da not edilmekte." ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
07 Kasım 2022, Pazartesi - 10:20
İsveç'ten Türkiye mesajı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye'nin demokrasi ile yönetilen bir ülke olduğunu ve terör örgütü PKK/YPG ile temas etmek için bir ajandalarının olmadığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Billström, Türkiye ile NATO görüşmelerinin bundan önceki Sosyal Demokrat hükümetinden daha iyi gittiğini ve sürecin daha sorunsuz ilerlediğini kaydetti.

"Türk hükümeti tarafından not ediliyor" 

Billström, "PKK ve YPG ile temas şeklinde bir ajandamız yok. Bu durum Türk hükümeti tarafından da not edilmekte. Şu anda İsveç'i yöneten hükümetin de PKK/YPG'ye sempati duyanlarla da herhangi bir anlaşmaya girmesi söz konusu değil." ifadelerini kullandı. 

Sözlerine devam İsveç Dışişleri Bakanı , "Türkiye özgür seçimler yapan bir devlettir. Böylece de demokrasi kriterleri yerine getiriliyor. Örneğin insan hakları yönünden bir sorun olduğunda bunu Türk hükümetine de çekinmeden söyleriz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1914117/isvecten-turkiye-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.