Altılı masadan Hüseyin Baş'a ilk veto

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Millet İttifakı ve altılı masaya katılmak istedikleri açıklamıştı. Ancak altılı masa ortaklarından DEVA Partisi sözcüsü İdris Şahin, masanın genişlemesinin zor olduğunu söyledi.
Onur Çetinkaya
|
07 Kasım 2022, Pazartesi - 10:36
Altılı masadan Hüseyin Baş'a ilk veto

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında altılı masaya katılmak istediklerini söylemişti.

Baş, "Bizi Millet İttifakı ve altılı masaya davet etmelerini istiyoruz. Davet etmiyorlarsa da sebebini açıklasınlar" ifadelerini kullandı.

Baş'ın talebine ilk tepki Meral Akşener'den gelmişti. BTP Genel Merkezi'ne giden Akşener, Hüseyin Baş'la bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak katılımın olup olmayacağının altılı masa toplantısından sonra belli olacağı ifade edildi.

Bu sefer de gözler Baş'ı masada istemediği iddia edilen Saadet Partisi cephesine çevrildi. Saadet Partisi cephesinden gelen ilk açıklamalar da çekimser yönde oldu.

DEVA Partisi'nden veto 

BTP'nin altılı masaya katılıp katılmaması ile ilgili son yorum ise DEVA Partisi cephesinden geldi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, BTP'nin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e destek vermesinin "kıymetli olduğunu" belirtirken, "Ancak şu aşamadan sonra genişleme ihtimalini son derece zayıf görüyoruz" açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1914147/altili-masadan-huseyin-basa-ilk-veto
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.