Faik Öztrak: Başörtüsü halka sorulamaz

MYK toplantısına ilişkin açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "İnsan hakları konusunda referandum olmaz." diyerek, başörtüsü konusunun halka sorulamayacağını söyledi.
Editör
|
07 Kasım 2022, Pazartesi - 18:27
Faik Öztrak: Başörtüsü halka sorulamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Karadeniz'den çıkan doğal gazı hiç olmazsa bu kış ücretsiz verin. Milletimizi karakışta pahalılığa ezdirmeyin." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, bundan 20 yıl önce 3 Kasım 2002'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iş başı yaptığını hatırlatarak, "Kendinden önce görev yapan 57 Cumhuriyet hükümetinin, 79 yılda harcadığı paranın dört katını 20 yılda harcadı. Önceki 57 hükümet harcadığı her 100 dolarla, 714 dolarlık milli gelir yarattı. Erdoğan hükümetleri ise harcadığı her 100 dolarla ancak 533 dolar gelir yaratabildi." diye konuştu.

AK Parti'nin iş başına geldiği 2002'de Türkiye'nin dış borcunun 132 milyar dolar, bugün ise 444 milyar dolar olduğunu savunan Öztrak, tüketici enflasyonunun 2002'de yüzde 29,7, bugün yüzde 85,5, üretici enflasyonunun ise yüzde 30,8, bugün yüzde 157,7 olduğunu ifade etti.

Öztrak, 2023 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre, kamu işçilerinin aldığı enflasyondan arındırılmış reel ücretin 2003'ün gerisinde, memurların aldığı reel ücretlerin ise 2015 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Emeğiyle çalışan dar ve sabit gelirlilerinin perişan olduğunu, milletin hayata kredi kartıyla, tüketici kredileriyle tutunmaya çalıştığını belirten Öztrak, geçen kış 300 lira gelen elektrik faturasının bu yıl 600 lira, 1000 liralık doğal gaz faturasının 2 bin 620 lira olduğunu aktardı.

Öztrak, "Karadeniz'den çıkan doğal gazı hiç olmazsa bu kış ücretsiz verin. Milletimizi karakışta pahalılığa ezdirmeyin." ifadesini kullandı.

"İngiltere'de çok önemli temaslarda bulunan" Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin 4. Sanayi Devrimi'ni kaçırmasına müsaade etmeyeceğini vurgulayan Öztrak, 4. Sanayi Devriminin ana yakıtının "işlenmiş bilgi", iletişim teknolojisinin ise "gerçek ve sanal dünyanın bütünleşmesi" olacağını söyledi.

Faik Öztrak, Türkiye'nin 4. Sanayi Devrimi'nin seyircisi ve tüketicisi değil, üreticisi olması gerektiğini dile getirdi.

"Ülkemize bol bol kaynağı belirsiz para giriyor"

Türkiye'nin 2006'da küresel doğrudan yatırımların yüzde 1,4'ünü aldığını, bugün ise binde 7'sini alabildiğini aktaran Öztrak, şöyle konuştu:

"Artık temiz para yerine ülkemize bol bol kaynağı belirsiz para giriyor. Bu yılın sekiz ayında ülkemize doğrudan yabancı sermaye girişi 6 milyar 832 milyon dolar. Aynı dönemde ülkemize giren kara para bunun dört katı. Şimdi biz bu tabloyu sorgulayınca, soru önergeleri verince, konunun peşini bırakmayınca, saray tayfasının etekleri tutuştu."

Türkiye'nin üyesi olduğu Mali Eylem Görev Gücü'nün, Türkiye'yi "gri liste" olarak bilinen "Yüksek Gözetim Altındaki Ülkeler" liginde tuttuğunu belirten Öztrak, "G-20 üyesi olup da Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı üyesi olup da Mali Eylem Görev Gücü üyesi olup da bu gri listede olan tek bir ülke var. O da Türkiye." dedi.

"İnsan hakları konusunda referandum olmaz"

CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"AK Parti anayasa değişikliği teklifiyle ilgili muhalefetle görüştü, bu kapsamda HDP ziyareti oldu. Bu konuya ilişkin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna Öztrak, şu yanıtı verdi:

"Aziz milletimizin oyuyla seçilip Parlamento'ya gelen her parti ile görüşmek demokrasinin gereğidir. Ancak siyasette tutarlı olmak da bir başka önemli haslettir. Siyasette nerede soyunduysanız orada giyineceksiniz. Ama anlaşılan Erdoğan'ın referandum yapabilmek için gözü dönmüş vaziyette. Çakma Orban'lığa özeniyor. Referandum sandığıyla millete çektirdiklerini unutturmaya çalışıyor. İki sandık getirecek, öbür sandıkta milletin çektiklerini millet unutacak zannediyor.

Çok güzel bir sözümüz var. 'Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.' Çakma Orban'lık, Müslüman mahallesinde salyangoz satmak bu ülkede sökmez. Geçtiğimiz hafta bu partiye demediğini bırakmayan Bahçeli'nin yarın neler söyleyeceğini de merakla bekliyoruz. İnsan hakları konusunda referandum olmaz. Türkiye'de kadının ne giyip ne giymediğine müdahale edilmesini önleyen kanun teklifimiz Meclis'te. Türk kadınının kendisine yakışan neyse serbestçe onu giyebilmesi konusunda bu iktidar, bu hükümet eğer samimiyse gelsinler bir günde bu yasayı çıkartalım."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1915004/faik-oztrak-basortusu-halka-sorulamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.