Çubuk'ta Sosyal ve Kültürel Kalkınmaya AYBÜ Desteği

Ankara Masası
|
25 Şubat 2020, Salı - 09:00
Çubuk'ta Sosyal ve Kültürel Kalkınmaya AYBÜ Desteği

Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında yapılan protokolle ilçenin birçok alanda kalkınması hedefleniyor.

Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda aile ve toplum ilişkilerinden sağlığa, meslek edindirmeden bağımlılıkla mücadeleye kadar birçok alanda işbirliği yapılacak.

"AYBÜ ÇUBUK İÇİN BİR FIRSAT"

AYBÜ'nün Çubuk için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Kaymakam Adem Keleş, Çubuk’un son yirmi yılda aldığı göçle birlikte çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü hatırlatarak, oluşabilecek yapısal sorunların çözümü noktasında üniversitelerle işbirliğinin önemine dikkat çekti.

"HEDEFLERİMİZE DAHA RAHAT ULAŞACAĞIZ"

AYBÜ'nün Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olduğuna ve güçlü akademik kadrosunun altını çizen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş şunları söyledi: "AYBÜ sayesinde önümüze koyduğumuz hedeflerimize ulaşmamız çok daha rahat olacaktır. Ben inanıyorum ki, tarihi ve doğal güzellikleri, havaalanı, ekonomik değerleri, üniversitesi ve kadirşinas insanlarıyla Çubuk yaşanılabilir en güzle ilçedir ve olmaya da devam edecektir" dedi.

"ÜNİVERSİTE VE ÇUBUK AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ"

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ise daha önce de ilçe ile iş birliği içerisinde olduklarını ancak bu protokol ile kapsamını genişlettiklerini ifade etti. Üniversite ve ilçeyi ayrı düşünmediklerini bununla birlikte kentin gelişmesi için hem üniversitede kurulacak komisyonun hem de ilçede kurulacak komisyonun kentin geleceğine ışık tutacağına inandığını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1916/cubukta-sosyal-ve-kulturel-kalkinmaya-aybu-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.