Kripto piyasasında dev kayıp

Bitcoin öncülüğünde kripto para piyasaları FTX'in iflası ve Binance'ın kurtarma operasyonundan vazgeçmesi ile birlikte adeta çakıldı. Bitcoin 16 bin doların altına inerken Ethereum'daki günlük kayıp yüzde 10 oldu.
Ersin Küçükbarak
|
10 Kasım 2022, Perşembe - 10:15
Kripto piyasasında dev kayıp

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın dün rakip borsa FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini açıklaması üzerine  kripto piyasası adeta çöktü.

Binance, likidite krizi ile karşı karşıya kalan FTX’i satın almak üzere bağlayıcı olmayan bir anlaşma imzalamıştı. Ancak Binance’ın satın almadan vazgeçmesiyle birlikte FTX sermayesinin artmaması durumunda dev borsa iflas ile karşı karşıya kalacak.

Kripto piyasasında yüksek kayıplar yaşandı

Bu gelişmelerle birlikte Bitcoin ve Ethereum adeta çakılırken pek çok kripto parada günlük değer kaybı yüzde 10’u aştı. Gece saatlerinde 15 bin 500 dolar seviyelerini gören Bitcoin’de sabah saatlerinde son 24 saatlik değer kaybı yüzde 10,1 oldu. Lider kripto para 16 bin 682 dolardan işlem görüyor

Ethereum yüzde 10 değer kaybıyla 1180 dolardan, Cardano yüzde 5,2 değer kaybıyla 0,35 dolardan, Dogecoin ise yüzde 7 kayıpla 0,08 dolardan, değer kaybı yüzde 28 olan Solana15,1 dolardan işlem gördü.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonunun (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığının kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlattığı bildirildi. ABD basınında yer alan haberlerde, FTX’in likidite sıkışıklığı sırasında müşteri fonlarını nasıl yönettiğinin araştırıldığı aktarıldı.

Ayrıca, FTX Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried, nakit kaynağı bulunamaması halinde şirketin iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalabileceği konusunda FTX yatırımcılarını uyardı. Bankman-Fried, kripto para borsasının 8 milyar dolarlık bir açıkla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1922423/kripto-piyasasinda-dev-kayip
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.