Prof'ların deprem çelişkisi

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara Ereğlisi açıklarında meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki sarsıntı ardından yaptığı açıklamada büyük İstanbul depremini 2045 yılına kadar beklemediğini söyledi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal ise "Beklenen depremin son 10 yılına giriyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
24 Eylül 2020, Perşembe - 17:39
Prof'ların deprem çelişkisi
Marmara Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinin 18,87 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 6,83 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi. Gelişme ardından televizyonların canlı yayınlarına katılan deprem uzmanlarının açıklamaları ise çelişti. 



"2045 yılına kadar beklemiyorum"

Habertürk ekranlarında sarsıntıyı değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu büyük depremin alıştırmasıdır." dedi. 7 - 7,2'lik bir depremi 2045 yılına kadar beklemediğini ifade eden Ercan, "Benim 50 yıllık deprem deneyimime göre bunun arkasından daha büyük deprem beklentim yok. Bunun bir öncü deprem olduğunu sanmıyorum. Bunun uyarıcı bir deprem olduğu kanısındayım. Bu tür depremler olacak." şeklinde konuştu.

"Depremin son 10 yılına giriyoruz"

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal ise bu büyüklükteki depremlerin muhtemelen devam edeceğini dile getirdi. 
İstanbul'daki büyük depremin olma ihtimalini yüzde 80 olarak gören Pampal, "Yapılan çalışmalar bu yönde. Beklenen depremin son 10 yılına giriyoruz. Ufak depremler de bizim kaygılanmamıza neden oluyor." diye ekledi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/192371/proflarin-deprem-celiskisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.