Murat Ercan: "Başkanın görevi vizyon ortaya koymaktır"

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, belediye başkanlığının tanımın artık değiştiğini belirterek sosyal yardımların, asfaltların artık koşulmaması gerektiğini söyledi. Ercan "Belediye başkanının işi günü kurtarmak falan değildir. Şehrine ait vizyonunu ortaya koymaktır" dedi.
Ankara Masası
|
10 Kasım 2022, Perşembe - 21:00
Murat Ercan: "Başkanın görevi vizyon ortaya koymaktır"

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Başkent Medya Platformu Ortak Yayınına konuk oldu.

Murat Ercan, Ankara Masası, Medyaankara, Redaktör Haber ve Kanal5 ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Programın başında tüm Türkiye'ye örnek olan sıfır atık projelerinden bahseden Ercan, yaptıklarıyla ulusal ve uluslararası bir çok ödül aldıklarını aktardı. Ercan, bu projeleri maddi çıkar amacıyla yapmadıklarını belirterek "Ne kadar çok kişiye ulaşabilir, bir şey öğretebiliriz derdindeyiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptıklarıyla bu millete kim olduğunu hatırlattığını ifade eden Ercan, belediye başkanı olarak bu vizyona karşılık verme çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Yerel yönetimlerde önemli olanın vizyon olduğunun altını çizen Ercan, sözlerine şöyle devam etti:

"Başkanın görevi şehrine ait vizyon ortaya koymaktır"

"Ya, biz sosyal yardımda, etti metti ne konuşuyoruz. Biz belediyeyiz ve belediye olarak bu vizyona ne katkımız var. Biz yerel yönetimiz. Yerel yönetimlerin gücü artsın falan diyenlerin genelde bakıyorum. Yetkisi artsın, parası artsın dert bu. Ya, kardeşim sen ne sunuyorsun? Sen yerel yönetici olarak, hangi yerel değerleri Türkiye'nin yeni yüzyılı vizyonuyla veya kendine özgü vizyonu bu vizyona bağdaştırmak için ortaya hangi gelecek perspektifini ortaya koyuyorsun? Şehrine dair gelecek vizyonun ne senin? Şehrini nerede görmek istiyorsun? Bununla ilgili bir şey göremiyorum. Kısır tartışmalar vs ile olmaz. Belediye başkanının işi günü kurtarmak falan değildir. Şehrine ait vizyonunu ortaya koymaktır. Ve bu aynen cumhurbaşkanımızın Türkiye yüzyılı gibi belediyenin de bu vizyona hizmet edecek bir perspektifi, vizyonu ortaya koyması gerekir diyorum.

"  Bunları çözemiyorsan zaten orada uzun vadeli oturamazsın"

"Türkçe'de öngörmek diye bir kavram vardır ya. İşte biz 5 yıl önce sıfır atık ve geri dönüşümü öngördüğümüz için bugün 3-0 önde başlamış olarak ödülleri topluyoruz. Bugün yarışı onlarla başlamıyorum. Bu bir öngörü, bu bir vizyon. Ben diyorum ki belediyecilik artık kaldırım, yol yapmak falan demek değildir sadece . Bununda tabi en iyisini yapacaksın. Ama Kültür Bakanlığı var, kültür, kütüphane işleri onun işi. Benim ne işim olur. Spor Bakanlığı diye bir bakanlık var, spor tesislerini o yapsın. Benim ne işim olur. Böyle dersen oturduğun makama ihanet etmiş olursun. Sen belediye başkanısın, hiçbir gerekçeye sığınamazsın. Mevzuat yetki bilmem ne geç onu. Para azdı, çoktu bunları geç. Bunları çözemiyorsan zaten orada uzun vadeli oturamazsın. Belediye başkanının kabiliyeti birazda bu. "

Ercan, cenazeden düğünlere, sosyal yardımlara, sosyal ve kültürel alanda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi

http://www.ankaramasasi.com/haber/1927198/murat-ercan-baskanin-gorevi-vizyon-ortaya-koymaktir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.