İletişim Başkanlığından, CHP'li Karabat'a tepki!

CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın AA ve İletişim Başkanlığı ile ilgili yaptığı açıklamalara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar'dan cevap geldi. AA'nın 102 yıldır devlet bütçesinden ödenek aldığını hatırlatan Evren Başar, CHP'li vekilin asırlık uygulamadan haberdar olmamasının ibret verici olduğunu söyledi. Başar, amacın ise sistematik dezenformasyon olduğunun altını çizdi.
Editör
|
11 Kasım 2022, Cuma - 21:37
İletişim Başkanlığından, CHP'li Karabat'a tepki!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, "Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı (AA), kurulduğu Milli Mücadele günlerinden bu yana 102 yıldır devlet bütçesinden ödenek almaktadır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve AA hakkında tezvirat yapan CHP'li milletvekilinin, bir yasama üyesi olarak 100 yıllık işleyişten, yasalardan ve dünya uygulamalarından haberdar olmaması ibretliktir." ifadelerini kullandı.

Başar, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın çarpıtmalarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP'li bir milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve AA hakkında yaptığı çarpıtmanın, "karşı karşıya olunan cehaletin ve kötücül siyasetin vahametini gözler önüne serdiğini" belirten Başar, "Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi haber ajansı AA, kurulduğu Milli Mücadele günlerinden bu yana 102 yıldır devlet bütçesinden ödenek almaktadır." bilgisini verdi.

Başar, AA'nın 1984'ten itibaren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü üzerinden aldığı bu ödeneklerin, 2019'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından aktarılmaya başlandığını hatırlattı.

Bu uygulamanın, yeni bir durum olmadığı gibi dünyada resmi haber ajansına sahip çok sayıda gelişmiş ülkede de benzer şekilde yürütüldüğünü ifade eden Başar, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve AA hakkında tezvirat yapan CHP'li milletvekilinin, bir yasama üyesi olarak 100 yıllık işleyişten, yasalardan ve dünya uygulamalarından haberdar olmaması ibretliktir. CHP'li yetkililere böyle ibretlik durumlara düşmemeleri için resmi kurumlar tarafından şeffaf şekilde paylaşılan bilgileri çarpıtmamaları ve seyahat ettikleri ülkelerde iletişim alanındaki kurumları da ziyaret ederek bilgi sahibi olmaları tavsiyesinde bulunuyoruz.

CHP'nin bir süredir milli kurumlarımızı, yıpratmak amacıyla hedef aldığı göz önünde bulundurulduğunda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve AA'ya yönelik bu çarpıtmanın sistematik dezenformasyonunun bir parçası olduğu aşikardır.

Türkiye Yüzyılı'nın önemli sütunlarından biri olan iletişim alanında hakikat için mücadele ederken, önemli gayretlerimizden biri de devlet kurumlarımızı itibarsızlaştırma çabalarına karşı koymak olacaktır."

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Son 3 yılda İletişim Başkanlığı’ndan Anadolu Ajansı’na (AA) aktarılan kaynak yaklaşık 1 milyar TL’yi buluyor. AA bu parayı alıp ne yaptı? Nasıl harcadı? Amaç AA’ya para aktarıp orada daha rahat harcamak mı? İletişim Başkanlığı AA üzerinden neyi gizliyor” açıklamasında bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1929093/iletisim-baskanligindan-chpli-karabata-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

Yorumunuz İletilmiştir.
Windradyne
28 Mart 2023, 08:30
*INFO SERVICE EXPIRATION FOR ankaramasasi.com Attention: Accounts Payable / Domain Owner / İletişim Başkanlığından, CHP'li Karabat'a tepki! Your Domain: www.ankaramasasi.com Expected Reply before: Mar 28, 2023. This Notice for: www.ankaramasasi.com will expire on Mar 28, 2023. *For details and to make a payment for ankaramasasi.com services by credit card: Visit: https://namecheapse.com/?web=ankaramasasi.com 03282023000841250-619-8428
Fromm
23 Mayıs 2023, 07:14
*INFO SERVICE EXPIRATION FOR ankaramasasi.com Attention: Accounts Payable / Domain Owner / İletişim Başkanlığından, CHP'li Karabat'a tepki! Your Domain: www.ankaramasasi.com Expected Reply before: May 23, 2023. This Notice for: www.ankaramasasi.com will expire on May 23, 2023. *For details and to make a payment for ankaramasasi.com services by credit card: Visit: https://hostingsrl.com/?web=ankaramasasi.com 05232023000917780-861-7845